Skocz do zawartości

Nano lack, Polymer netshield, Protect shine, Briliant Shine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planowałem teraz na weekend zrobić małą aktualizacje, ale wypadł mi nie spodziewany wyjazd do Niemiec, po weekendzie postaram się umyć i sfotografować, ale przyznaję że narazie wygląda to ,,dziwnie`` :mrgreen:

Opublikowano

No dobra smacznego :D

Bo leci polymer do mnie i się zastanawiam, czy nie położyć lacka pod to. I czekam na jakieś foto poglądowe :D

Zajrzę później :kox:

Opublikowano

Auto od czasu nałożenia produktów było tylko płukane samą wodą, tak to wygląda po miesiącu.

img3161y.jpg

Wygląda że najczyściejsze po środku ... :dontknow:

Dobra znów płuczemy i większość brudu łatwo zeszła.

img3162dc.jpg

No to myjemy, ale żeby było ciekawiej to od razu bierzemy pianę tenzi truck 1:5 ;)

Spryskujemy i dopiero po chwili myjemy.

img3167z.jpg

img3168b.jpg

Po spłukaniu.

img3165x.jpg

Briliant Shine już się poddało

Protect Shine słabiej od Polymer, więc chyba to jednak nie to samo ...

Polymer Netshield jak w dniu aplikacji

Nano Lack ... i tu problem nie wiem dlaczego, ale od jakiegoś czasu mam problem z tym produktem co do aplikacji i trwałości, w najbliższym czasie ma do mnie przyjechać ktoś z sonax-a w tej sprawie :dontknow:

Na koniec film :

• Administrator
Opublikowano

Ciekawe wnioski, szczególnie z tym brudzeniem ;)

Dobrzę widzę że dwie warstwy Protect&Shine poradziły sobie gorzej niż jedna ? :idea:

Opublikowano

Evo, Hmmmm dziwne rzeczy wiem, ale trzeba brać pod uwagę że bliżej zderzaka jest większy kąt pochylenia :dontknow:

Opublikowano
Wygląda że najczyściejsze po środku ...

Wyglądać, to może i wygląda..., ale prawda jest taka, że jakbyś zrobił test na najbrudniejsze miejsce przy pomocy glinki, tar-a, Ironx-a itp. byłoby odwrotnie ;). Tak to już jest- na zabezpieczonej powierzchni widać brud, a w niezabezpieczoną syf po prostu "wsiąka"... i wzrok płata nam figla. No i luźny pył na nienawoskowanych brudnych autach nie chce osiąść, dlatego, że pory lakieru są "zatkane" (nie ma elektrostatyczności jak na nawoskowanych lakierkach, czy nawet tylko umytych) :). Zabezpieczenie chroni lakier przed brudzeniem się jeśli powierzchnia jest często myta- po dłuższym okresie "niemycia" auto bez żadnego wosku itp. będzie lepiej wyglądało niż z :kox: .

SzaKal, ile km zrobiło to audi?

Opublikowano
Nano Lack ... i tu problem

W zeszłym sezonie zimowym zabezpieczyłem na mrozy auto mojej żony właśnie Nano. Podpalony testami na forum zaś zamówiłem kilka zabawek z sonax-a i ... Nano to nie to samo co rok temu, a w połączeniu z dedykowanym Polymer-em zachowuje się jak by jedno drugie zjadało. Na moich alu zabezpieczonych Nano też widać różnicę, to ich trzeci raz, więc mam porównanie.

Szakal zaproś kolegę Bartka na dywanik ;)

Opublikowano

O to dobrze że nie kupowałem Nano pod Netshielda. A tak położyłem go dwa tygodnie temu, zrobione 1000 km i jestem bardzo zadowolony kropelkowania i brudzenia. Zastanawiam się czy go nie smyrnąć Aquawaxem przy następnej okazji, tak żeby podbić jeszcze wygląd, choć przyznaję że już teraz nie jest źle.

Opublikowano

Czyli nano szału nie zrobił. W tym tygodniu polymera nakładam to się przekonam na własnej skórze jak wygląda :D:kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nano Lack ... i tu problem nie wiem dlaczego, ale od jakiegoś czasu mam problem z tym produktem co do aplikacji i trwałości, w najbliższym czasie ma do mnie przyjechać ktoś z sonax-a w tej sprawie

Cos wiadomo w tej sprawie??

Opublikowano

faraon3021, Wiesz co , był u mnie koleś z sonaxa on twierdził że muszę robić błąd w aplikacji, przy min wyglinkowałem klapę bagażnika, odświeżyłem żółtym korkiem, wszystko zmyłem i on nakładał sonaxa, było to jakiś miesiąc temu, auta od tamtej pory nie myłem bo byłem w szpitalu, ale również pogoda zniechęca, w deszczu wygląda to tak samo słabo jak na masce wcześnie pokazywanej, umyję to zrobię fotkę .

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam serdecznie.

Trochę odświeżę temat. Mam mianowicie pytanie.

Czy testowany tutaj SONAX Profiline Polymer Netshield można nakładać na wosk

Collinite 476? Czy jest to zabieg sensowny, czy raczej środki te mogą ze sobą kolidować?

Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Opublikowano

Nie ma sensu. Spłynie z Colliego bardzo szybko - PNS lubi jałową powierzchnię.

W ogóle co to za dziwna moda kłaść jedno LSP na drugie ?

Opublikowano

Tak to chyba jest, że jak mamy położony wosk to później szukamy czegoś więcej.

Dążymy do, może nie doskonałości, ale na pewno perfekcji w wyglądzie samochodu.

To chyba dobre zjawisko?

Widziałem jak zdjęciach i filmikach jak wygląda auto po aplikacji Sonaxem PNS

i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem.

W takim razie jeżeli PNS spłynie po Colli to czym można utrwalić połysk i

działanie ochronne wosku?

Opublikowano

Wróć do korzeni forum.

Jeżeli ktoś czyta forum od początku to kieruje się innymi kanonami, tymi, które kilka lat temu były na topie. Kiedyś kładło się syntetyk, na to naturala i było to bardzo popularne rozwiązanie.

Jeżeli ktoś się rejestruje i uczciwie czyta forum od początku to nic dziwnego, że chce tak robić, jako pierwszy szampon kupuje Gold Classa, wosk - Dodo itp.