booohal Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Szakalu nasz kochany UPa poprosimy
SzaKal Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Planowałem teraz na weekend zrobić małą aktualizacje, ale wypadł mi nie spodziewany wyjazd do Niemiec, po weekendzie postaram się umyć i sfotografować, ale przyznaję że narazie wygląda to ,,dziwnie``
czysty Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 wygląda to ,,dziwnie`` BS wygląda lepiej niż Nano
SzaKal Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 Dobra jutro biorę aparat do pracy i coś nagram
wojtassss Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Dobra jutro biorę aparat do pracy i coś nagram Już jest jutro. Dalej wstawaj
SzaKal Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 wojtassss, Daj mi zjeść śniadanie
wojtassss Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 No dobra smacznego Bo leci polymer do mnie i się zastanawiam, czy nie położyć lacka pod to. I czekam na jakieś foto poglądowe Zajrzę później
SzaKal Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Auto od czasu nałożenia produktów było tylko płukane samą wodą, tak to wygląda po miesiącu. Wygląda że najczyściejsze po środku ... Dobra znów płuczemy i większość brudu łatwo zeszła. No to myjemy, ale żeby było ciekawiej to od razu bierzemy pianę tenzi truck 1:5 Spryskujemy i dopiero po chwili myjemy. Po spłukaniu. Briliant Shine już się poddało Protect Shine słabiej od Polymer, więc chyba to jednak nie to samo ... Polymer Netshield jak w dniu aplikacji Nano Lack ... i tu problem nie wiem dlaczego, ale od jakiegoś czasu mam problem z tym produktem co do aplikacji i trwałości, w najbliższym czasie ma do mnie przyjechać ktoś z sonax-a w tej sprawie Na koniec film :
Administrator Evo Opublikowano 2 Maja 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Ciekawe wnioski, szczególnie z tym brudzeniem Dobrzę widzę że dwie warstwy Protect&Shine poradziły sobie gorzej niż jedna ?
SzaKal Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Evo, Hmmmm dziwne rzeczy wiem, ale trzeba brać pod uwagę że bliżej zderzaka jest większy kąt pochylenia
tukolarz Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Wygląda że najczyściejsze po środku ... Wyglądać, to może i wygląda..., ale prawda jest taka, że jakbyś zrobił test na najbrudniejsze miejsce przy pomocy glinki, tar-a, Ironx-a itp. byłoby odwrotnie . Tak to już jest- na zabezpieczonej powierzchni widać brud, a w niezabezpieczoną syf po prostu "wsiąka"... i wzrok płata nam figla. No i luźny pył na nienawoskowanych brudnych autach nie chce osiąść, dlatego, że pory lakieru są "zatkane" (nie ma elektrostatyczności jak na nawoskowanych lakierkach, czy nawet tylko umytych) . Zabezpieczenie chroni lakier przed brudzeniem się jeśli powierzchnia jest często myta- po dłuższym okresie "niemycia" auto bez żadnego wosku itp. będzie lepiej wyglądało niż z . SzaKal, ile km zrobiło to audi?
SzaKal Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 ile km zrobiło to audi? Oj malutko, może jakieś 1000.
wojtassss Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Środek i tak zmiażdżył z brudzeniem dziwnie to wyszło
czysty Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Nano Lack ... i tu problem W zeszłym sezonie zimowym zabezpieczyłem na mrozy auto mojej żony właśnie Nano. Podpalony testami na forum zaś zamówiłem kilka zabawek z sonax-a i ... Nano to nie to samo co rok temu, a w połączeniu z dedykowanym Polymer-em zachowuje się jak by jedno drugie zjadało. Na moich alu zabezpieczonych Nano też widać różnicę, to ich trzeci raz, więc mam porównanie. Szakal zaproś kolegę Bartka na dywanik
Saico Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 O to dobrze że nie kupowałem Nano pod Netshielda. A tak położyłem go dwa tygodnie temu, zrobione 1000 km i jestem bardzo zadowolony kropelkowania i brudzenia. Zastanawiam się czy go nie smyrnąć Aquawaxem przy następnej okazji, tak żeby podbić jeszcze wygląd, choć przyznaję że już teraz nie jest źle.
wojtassss Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Czyli nano szału nie zrobił. W tym tygodniu polymera nakładam to się przekonam na własnej skórze jak wygląda
faraon3021 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 Nano Lack ... i tu problem nie wiem dlaczego, ale od jakiegoś czasu mam problem z tym produktem co do aplikacji i trwałości, w najbliższym czasie ma do mnie przyjechać ktoś z sonax-a w tej sprawie Cos wiadomo w tej sprawie??
SzaKal Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 faraon3021, Wiesz co , był u mnie koleś z sonaxa on twierdził że muszę robić błąd w aplikacji, przy min wyglinkowałem klapę bagażnika, odświeżyłem żółtym korkiem, wszystko zmyłem i on nakładał sonaxa, było to jakiś miesiąc temu, auta od tamtej pory nie myłem bo byłem w szpitalu, ale również pogoda zniechęca, w deszczu wygląda to tak samo słabo jak na masce wcześnie pokazywanej, umyję to zrobię fotkę .
Kronos Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam serdecznie. Trochę odświeżę temat. Mam mianowicie pytanie. Czy testowany tutaj SONAX Profiline Polymer Netshield można nakładać na wosk Collinite 476? Czy jest to zabieg sensowny, czy raczej środki te mogą ze sobą kolidować? Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Artih Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Nie ma sensu. Spłynie z Colliego bardzo szybko - PNS lubi jałową powierzchnię. W ogóle co to za dziwna moda kłaść jedno LSP na drugie ?
Kronos Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 W ogóle co to za dziwna moda kłaść jedno LSP na drugie ? Tak to chyba jest, że jak mamy położony wosk to później szukamy czegoś więcej. Dążymy do, może nie doskonałości, ale na pewno perfekcji w wyglądzie samochodu. To chyba dobre zjawisko? Widziałem jak zdjęciach i filmikach jak wygląda auto po aplikacji Sonaxem PNS i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. W takim razie jeżeli PNS spłynie po Colli to czym można utrwalić połysk i działanie ochronne wosku?
booohal Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 W ogóle co to za dziwna moda kłaść jedno LSP na drugie ? Wróć do korzeni forum. Jeżeli ktoś czyta forum od początku to kieruje się innymi kanonami, tymi, które kilka lat temu były na topie. Kiedyś kładło się syntetyk, na to naturala i było to bardzo popularne rozwiązanie. Jeżeli ktoś się rejestruje i uczciwie czyta forum od początku to nic dziwnego, że chce tak robić, jako pierwszy szampon kupuje Gold Classa, wosk - Dodo itp.
Rekomendowane odpowiedzi