Jump to content

Czy kolor jest taki sam ? Przekładka części i brak Vin-u

leszcz

Recommended Posts

Witajcie

Jako że ludek do którego poginam 200km ociąga mi się z VIN-em ( bóg wie czemu)

zapodam tu Wam do oceny zdjęcia moich nieszczęsnych drzwi z rysą i zdjęcia częsci z auta do którego jadę . W sumie Ford nie robił w MK4 innego zielonego koloru jak ciemna zieleń butelkowa . No ale jakiś tam margines błędu jest .

Moje drzwi :

57cea22086ce0df9med.jpg

Tu zdjęcie mojego autka sprzed chwili

1c944a3e563e91bcmed.jpg

Części z rozbitego auta jeszcze na aucie (prawa strona oberwała) :

b6aeeb7640616cd5med.jpg

be7f6639136c57fcmed.jpg

5242255bced52049med.jpg

06e58aa1fc0acdeemed.jpg

Myślę że na 99,9% to mój kolor ale zawsze jakaś niepewność jest.

Kolega który mieszka w Koszalinie obejrzał mi te części i potwierdził że jest to ciemna zieleń :) kurczaki ale zapomniał VIN-u spisać :wallbash:

Wiec jeszcze czekam na szanownych kolegów sugestie, Najwyżej stracę 150 zeta na podróż :evil::evil:

pozdr leszcz

kod koloru pewnie taki jak Twój, ale pamiętaj że auta z fabryki też wychodzą w różnych odcieniach.

Hmm jak przeglądałem kolory MK4 to w pierwszych dwóch latach wychodził Kelp Metalic (zielony ciemny metalic) i nie było rozdziału na odcienie .

Jak trafie w mój kolor będę mega szczęśliwy inaczej będzie płacz i strata gotówki.

Ja na jednym samochodzie mam wrażenie,że są różne odcienie drzwi przednich i tylnych (nówka z salonu) a co mówić o dwóch różnych autach ;)

Odcieni nie będzie w katalogu ,jednego dnia automat da 2krople więcej niebieskiego i już będzie różnica :/

Polerowaniem zniwelujesz trochę ;)

Swoją drogą ku---owi który mi porysował auto to bym tak : jaja oberwał i dłonie poucinał.

Z drugiej strony zostaną mi drzwi i maska które albo opylę lub będą służyć jako pole testów dla nowych kosmetyków.

Swoją drogą ku---owi który mi porysował auto to bym tak : jaja oberwał i dłonie poucinał.

Z drugiej strony zostaną mi drzwi i maska które albo opylę lub będą służyć jako pole testów dla nowych kosmetyków.

Mi na 2tygodniowym aucie zrobili rysy przez 3 elementy,więc znam ból :dontknow:

Jest srebrne to raz na jakiś czas dostanie maszyną i wypełniaczami i jest znośnie :roll:

Zakupione i przełożone . W kolor jest .

Muszę tylko teraz przepolerować aby odżyły elementy .Na masce zrobić troszkę zaprawek i będzie gites. Na masce jest od 130-150um więc nie była malowana :D. Stan adekwatny do mojego przebiegu czyli 165tyś = troszkę odprysków na masce :(

Drzwi też raczej ok . Do wycięcia 2 rysy ale powierzchniowe nawet pod paznokciem nie czuć . No i polerka. Acha i została mi szyba do przełożenia bo ja mam autko z 2007 a szybka jest z 2008 no i w kolorze innym szybka też jest(mocno przyciemniona).

pozdr leszcz

ps. za ile mogę sprzedać szybkę karoseryjną tylna ?