RRr Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Mam problem z golfem 4 większość plastyków wygląda jak śmietnik. Jak pocieram palcem to ta klejąca warstwa daje się usunąć jednak nie wszystko. Pod spodem ukazuje się czysty czarny plastik.czym to wyczyścić, jak to zerwać?
gacuus Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2016 Miałem kiedyś sharana w pracy i tak samo bylo . plastiki strasznie się klejily. Próbowałem apc dimmer i różnych innych wynalazków bo mi nie zależało. One są pokryte chyba fabrycznie jakimś gownem które po czasie szlak trafia. Jedyny sposób zedrzec ta warstwę i pomalować na nowo. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
faraon3021 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 Z podobnym problemem zglosil sie do mnie kolega. Samochod to Alfa 166 i wszystkie szare plastiki kleja sie i brudza. Wyczytalem na Alfoholicy.com , ze mozna to skutecznie zmyc acetonem. Toche sie boje odbarwien.
Gość Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 41 minut temu, faraon3021 napisał: Z podobnym problemem zglosil sie do mnie kolega. Samochod to Alfa 166 i wszystkie szare plastiki kleja sie i brudza. Wyczytalem na Alfoholicy.com , ze mozna to skutecznie zmyc acetonem. Toche sie boje odbarwien. Warstwę wierzchnią na pewno ściągniesz, ale sam plastik pod nią może zrobić się lepki od acetonu, prawie jak tzw. dotyk lakiernika
faraon3021 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 Kiedys mi kamerka Drift tak oblazla i ratowalem sie zmywaczem do paznokci.
Remiol Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Ja wziąłem z domu zwykły płyn uniwersalny AJAX i bawełnianą szmatkę, wyczyściłem klejące się plastiki w Megane II, i w momencie w ogóle przestały się kleić i został kolor taki jaki był fabryczny. Prosto-szybko-tanio AJAX płyn uniwersalny (używany w domu) wyczyścił w moment wszystkie klejące się plastiki w samochodzie, nie zmieniając barwy i nie pozostawiając żadnych plam.
Rekomendowane odpowiedzi