Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć. Mam mały problem, trafiły w moje ręce bardzo fajne felgi OZ, niestety jedna została kiedyś mało fachowo naprawiona. Sprawdzałem ją na prostość i jest ok, natomiast wizualnie nie wygląda to najlepiej. Teraz moje pytanie do was jak się pozbyć tego spawu. Da się to jakoś spolerować na równo, a potem dobrać kolor i pomalować? Jeśli tak to od jakiego papieru zacząć. Chodzi mi tylko o wyrównanie tego miejsca. Zaprawkę lakiernicza jakoś sobie ogarnę. Tak to wygląda: za wszelkie porady bardzo dziękuję:)

20130130145139.th.jpg

Posted
Cześć. Mam mały problem, trafiły w moje ręce bardzo fajne felgi OZ, niestety jedna została kiedyś mało fachowo naprawiona. Sprawdzałem ją na prostość i jest ok, natomiast wizualnie nie wygląda to najlepiej. Teraz moje pytanie do was jak się pozbyć tego spawu. Da się to jakoś spolerować na równo, a potem dobrać kolor i pomalować? Jeśli tak to od jakiego papieru zacząć. Chodzi mi tylko o wyrównanie tego miejsca. Zaprawkę lakiernicza jakoś sobie ogarnę. Tak to wygląda: za wszelkie porady bardzo dziękuję:)

Obrazek

Pokaż jak to wygląda z drugiej strony.

Tego sprawu nie powinno się szlifować ze względu na wytrzymałość. Jeśli jednak bardzo chcesz, polecam Ci multitoola typu Dremel i do tego kamień szlifierski.

Posted

z drugiej strony nie widać aby było coś robione poza tym że dookoła obręczy przy rancie powierzchnia jest chropowata. oto zdjęcia:

20130130154202.th.jpg20130130154148.th.jpg

Dzieki za odpowiedź chyba się za to wezmę zobaczymy co wyjdzie :idea:

Posted

Wygląda na to że od wewnątrz spaw został oszlifowany (kwestia szczelności). Oszlifowanie go też z drugiej strony może odbić się na trwałości.

Posted

to może chociaż minimalnie przelecieć to papierem aby podrównać troszeczkę. Najwyżej oddam do spawania jakimś profesjonalistom, albo kupię jedną nową sztukę;) Zacząć od papieru czy kamieniem potraktować? Niestety nie posiadam takiej małej wiertarki;/

Posted

z ciekawości przeleciałem kamieniem szlifierskim.. potem papier i jest równiutko. Materiału jest jeszcze bardzo dużo, teraz tylko zrobić zaprawkę. Nie spodziewałem się że tak szybko można to załatwić. Dzięki za pomoc!:)

Posted
z ciekawości przeleciałem kamieniem szlifierskim.. potem papier i jest równiutko. Materiału jest jeszcze bardzo dużo, teraz tylko zrobić zaprawkę. Nie spodziewałem się że tak szybko można to załatwić. Dzięki za pomoc!:)

Trzymam kciuki za wytrzymałość :)

• 1 month later...