Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Ostatnio miałem okazję popracować przy dość fajnym aucie Audi S8 D3. Zadanie polegało na ogarnięciu lakieru, wnętrza, lamp i komory na miejscu u właściciela. Auto w dość niezłym stanie ( przebieg 70k km ), jednak było i tak trochę roboty. Auta nie myłem, zostało wcześniej przygotowane wg. moich wytycznych ( zima :/ ) - na miejscu zadowolony zobaczyłem auto przygotowane tak jak chciałem ( wymyte, zrobiona dekontaminacja ). Poniżej specyfikacja użytej chemii oraz zdjęcia ( jako że nie pracowałem "u siebie" nie chciałem zbytnio szaleć z aparatem ).

Polerowanie :

- Pasty Menzerna FG500 i 4Nano ( na niej głównie pracowałem )

- pady flexipads, 3m, farecla ( :D ) oraz futro noname

- IPA

- papiery ścierne 2000 i 2500

- Mothers mag and aluminium polish + Autosol do polerowania chromów etc.

- tlenek ceru do usunięcia rysy na tylniej szybie

Zabezpieczenie lakieru :

- cleaner Lusso Revitalizing Creme

- glaze Chemical Guys Wet Mirror Finish

- wosk Chemical Guys Pete's 53

- wosk Collinite 476s na dolne części drzwi, progi, zderzaki

- Poorboys World QD+

Szyby :

- Autoglym Car Glass Polish

- RainX

Komora :

- APC ShinyGarage, roztwór na bazie Duragloss 901, R222 Wheel Gel Cleaner

- pędzle, dużo pędzli, sprężone powietrze ;)

- zabezpieczenie 303 Aerospace Protectant

Koła i opony :

- dimmer +ironX

- zabezpieczenie Collinite 476s

- Megs Endurance

Wnętrze :

- odświeżenie carbonów pastą 4Nano + zabezp. Collinite 476s

- mycie plastików i wnęk APC ShinyGarage + Duragloss 901

- skóry wymyte Autoglym Lether Cleaner

- na plastiki Poorboys Worls Natural Look

- na gumy 303 Aerospace Protectant

- wnęki drzwi wypolerowane, następnie nałożony AutoFinesse Tripple + Collinite 476s

Plastiki zewn. i gumy :

- 303 Aerospace Protectant

Lampy :

- wypolerowane pastą 4Nano oraz padem 80mm flexipads cutting

- zabezpieczone RainX

Na wiosnę pacjent wraca na położenie powłoki kwarcowej i odświeżenie kół letnich.

50/50

s8_1.jpg

s8_2.jpg

DSC_4457.jpg

Komora

s8_3.jpg

s8_4.jpg

DSC_4524.jpg

Wnętrze

DSC_4571.jpg

DSC_4567.jpg

DSC_4532.jpg

DSC_4544.jpg

DSC_4550.jpg

DSC_4553.jpg

Efekty

DSC_4505.jpg

DSC_4490.jpg

DSC_4447.jpg

DSC_4483.jpg

DSC_4475.jpg

DSC_4509.jpg

DSC_4514.jpg

Pozdrawiam,

Kuba

Posted

No niestety, ale nie miałem pełnego komfortu i dziwnie na mnie patrzono jak wyciągnąłem aparat.

A Corrado grzebane owszem i mam, ale czy słynne to chyba raczej wątpię ;)

Posted

Efekt końcowy :good: Furka marzenie - przy najbliższej wizycie w Skarżysku to będę wypatrywał :) .

No niestety, ale nie miałem pełnego komfortu i dziwnie na mnie patrzono jak wyciągnąłem aparat.

Czyli pracowałeś cały czas pod okiem właściciela?

Posted

Pod okiem pracowników właściciela - ich już przerósł arsenał z jakim przyjechałem, robienie zdjęć to było już za dużo hehe :)

Posted

Ale Ci się fura na robotę trafiła :good: Praca jak najbardziej fajna, przydałoby się więcej fotek takich jak te 2 pierwsze ;) Generalnie widać poprawę, bardzo dobry efekt :good:

Posted
Pod okiem pracowników właściciela - ich już przerósł arsenał z jakim przyjechałem, robienie zdjęć to było już za dużo hehe :)

Trzeba było ich olać i foty pykać ile wlezie , oczywiście po uzgodnieniu z właścicielem. bo aż szkoda że tylko tyle zdjęć w relacji z takiej fury. Ewentualnie wytłumaczyć gdzie zdjęcia mają trafić i podać nazwe forum , być może w okolicy było by o kilka aut więcej przyciągających wzrok swoim blaskiem :)

Posted

Ciekawe auto ciekawe. Miałem wcześniej lub po jazdę testową aby obudzić te V10 troszke :D:D

Posted

Praca wygląda na staranną. Szkoda, że tak mało fotek.

No ale fakt czasami ludzie dziwnie reagują na moment wyciągania aparatu.

Ja tam widzę. Koła z Passata R36... Ale z dekielkami ciekawie wykombinował podmiankę.

Posted

Bardzo fajna praca, ale tak jak pisali poprzednicy, Jak trafiają się takie rodzynki to wypadało by więcej fotek :-] Padło wcześniej pytanie o corrado, ja też zapytam: Czy możliwe że widziałem Twoje VW na Dub IT na Targach ? Bo coś mi świta na TSK właśnie.

Posted
Bardzo fajna praca, ale tak jak pisali poprzednicy, Jak trafiają się takie rodzynki to wypadało by więcej fotek :-] Padło wcześniej pytanie o corrado, ja też zapytam: Czy możliwe że widziałem Twoje VW na Dub IT na Targach ? Bo coś mi świta na TSK właśnie.

Nie moje, za to ja jestem organizatorem DUB IT ;) W tym roku będę swoim autem, bo kończę mody.

Jako, że nie było właściciela przy mnie i mogłem wyczuć jak on zapatruje się na temat fotorelacji to nie chciałem przesadzać.

Posted

nice car, gdyby nie problematyczny silnik mialbym taka w garazu. przy tym aucie rozsadek pierwszy raz wzial u mnie gore nad sercem :( i czuje sie z tym zle do dziś :wallbash:

Posted

Nie moje, za to ja jestem organizatorem DUB IT ;) W tym roku będę swoim autem, bo kończę mody.

Jako, że nie było właściciela przy mnie i mogłem wyczuć jak on zapatruje się na temat fotorelacji to nie chciałem przesadzać.

O to miło :D Jeśli tylko będę w Polszy w Lipcu to chętnie obczaje Twoje Corrado :) Dub IT= Promocja naszego kochanego regionu :-]

• 2 weeks later...
Posted

piękne auto, dobra robota. szkoda tylko tych zdjęć, bo aż by sie chcialo zobaczyć więcej ;)

btw. ta s8 to kawał samochodu, dużo czasu zajeło Ci ogarnięcie całości?