Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, sprawa wygląda nastepująco.

Szukam alternatywnego rozwiązania do usuwania wtrąceń w lakierze, innego niż papier na koreczek i praca ręczna. Widziałem, że istnieją maszynki na płatki szlifierskie mechaniczne(pneumatyczne, elektryczne) lecz tego nie mogę namierzyć.

Oraz są dostępne cykliny do lakieru, lecz nie miałem styczności z tym.

Chciałbym zainwestować w sprzęt, z którego będę zadowolony i licze ze moze ktos z Was ma doswiadczenie w usuwaniu wtracen/syfków.

Posted

Jeśli wytrąceń jest kilka to najlepszym rozwiązaniem jest jednak punktowe usunięcie defektu i przywrócenie połysku powierzchni lakierowanej. Jeśli wytrąceń jest dużo to szlifierka mimośrodowa i tniesz cały element. A jeśli faktycznie chcesz zainwestować w sprzęt to polecam pomyśleć o dobrej kabinie lakierniczej :good:

Posted

Odpowiedź na twoje pytanie to

http://www.mirka.com/en/TOOLS/Pneumatic ... 8992450111

Wersja na powietrze aczkolwiek będę testował nowego cerosa elektrycznego 77 mm i będę próbował przekładać osprzęt od ros150 aby mieć dwa dodatkowe narzędzia w jednym.

Plus tego narzędzia jest taki że precyzyjnie pełną powierzchnią szlifujesz wytrącenie trzymasz równo od góry. Usuwa się tym w ciągu kilku sekund wytrącenie.

Posted

Checio, dobra kabina lakiernicza nie eliminuje całkowicie wtrąceń, nowe przepisy również mówią, że komora musi być osobnym budynkiem, oraz znajdować się w odległości conajmniej 30m od innych budynków poza zakładem. A szlifując cały element mija się to z celem, chodzi mi właśnie o szlifiereczke na płatki na klej np 50 mm.

ShineON, na ten temat również e-mail napisałem ;)

jaki jest koszt takiej szlifierki?