Piotrek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 makgajwer, Masz wosk na lakierze ? Piana jest do mycia wstępnego. Nakładasz ją na suchy samochód. Płuczesz myjką. Następne myjesz normlanie na dwa wiadra. Płuczesz. Wycierasz.
makgajwer Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Piotr13: nie wosku nie mam Dopiero dziś umyłem autko po potraktowaniu pianą i nawoskowałem. Docelowo chcę tylko pianownicą myć jak będzie przykurzone, przybrudzone lekko. Jak będzie bardzo brudne to jak piszesz pianą mycie wstępne później na 2 wiadra+wosk i to chyba najlepsze rozwiązanie?
Piotrek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 makgajwer, No to nie masz się co dziwić, że kiepsko domyło. PH Neutral bez wosku na lakierze ma taką samą skuteczność jak woda pod ciśnieniem.
makgajwer Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Piotr13 Qna teraz to wiem, widać nie doczytałem czegoś na forum. Ale jak woskowane autko się okurzy czy lekko przybrudzi to PH neutral spokojnie mogę potraktować i spłukać?
faraon3021 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Mozesz.Tylko musi to sie odbywac dosc czesto I plukanie dokladnie, silnym strumieniem. Jesli sobie nie poradzi, mozesz ja wzmocnic APC. Przy silniejszych zabrudzeniach nie licz na spektakularne efekty.
makgajwer Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 No to teraz wsio jasne. Dzki za pomoc.
janeczek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ma ktoś doświadczenia z Borą Plus K2. Jakie stężenie by dobrze myła, a jednocześnie w miarę nie uszkadzała wosk?
17misiek09 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Może głupio i w złym miejscu? Ale najpierw nawiązując do tematu. Dziś było moje pierwsze pianowanie :-) kiepsko :-) stężenie jak na nalepce z piany. Sg fruit foam - 100ml na litr. To mega za dużo!!! Druga próba to 50ml na litr. Lepiej ale też piana leciała jak dla mnie zbyt wąskim strumieniem. Co to są te filce????
Michael MSTP Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Bo te 100 ml jest do pianownicy do myjki a nie do ręcznej. Zobacz 30-40 ml.
17misiek09 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Następnym razem tak zrobię. Ogólnie pierwszy raz miałem styczność z takim urządzeniem. To co to są te filce? :-)
Michael MSTP Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Gąbeczki ktore sa w dyszy. Ich iloscia/kolorem mozesz rowniez kombinowac jaka chcesz piane.
wilk30 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 http://www.torosopot.com/oferta_filc.htm tak właśnie wyglądają filce kolor nie ma tutaj akurat znaczenia mogą być szare, czarne, białe, żółte itp. i najlepiej ten klej zdrapać nożykiem w celu lepszego przepływu wody i piany.
17misiek09 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Pianownice kupiłem używana i nie mam żadnych dodatkowych a nawet nie wiem ile jest założonych :-) można kupić je? Są uniwersalne czy odpowiednie do urządzenia?
Michael MSTP Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zdejmij dysze i zobacz ile jest filców.
maseratis Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ja w Epoce 2L, 2 filce, ciepla woda calkowicie miekka bo ze zmiekczacza, stezenie 35ml/1L SG Fruit zalanej na maxa mam slabe efekty. Piana taka sobie i nawet polowy sedana nie oblece bez pompowania praktycznie co element. Probowalem juz 3, 1 filca i jakos dalej slabo. Oczywiscie jak z czasem ubywa w Epoce mikstury to dluzej leci piana ale to i tak krotko jest.
Neo Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 Ja w Epoce 2L, 2 filce, ciepla woda calkowicie miekka bo ze zmiekczacza, stezenie 35ml/1L SG Fruit zalanej na maxa mam slabe efekty. Piana taka sobie i nawet polowy sedana nie oblece bez pompowania praktycznie co element. Probowalem juz 3, 1 filca i jakos dalej slabo. Oczywiscie jak z czasem ubywa w Epoce mikstury to dluzej leci piana ale to i tak krotko jest. Ja właśnie jestem na etapie testowania pianownicy EPOCA, ostatnio myłem mercedesa w124 pianą SG PA i przy 2 filcach użyłem 1,5l ciepłej wody +70ml koncentratu. Fakt że przy pełnej pianownicy pompowanie odbywa się częściej, ale to wydaje mi się nie zależy od pianownicy. Po prostu miejsca na wytworzenie ciśnienia jest za mało... Ja w swojej epoce od środka zatkałem całkowicie zawór upustowy, pozwala to uniknąć niepożądanego spadku ciśnienia przez wyrobiony zawór.
faraon3021 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 Tylko zebys sie kiedys nie zdziwil jak dostaniesz czyms po oczach. Czego Ci oczywiscie nie zycze.
tomekk1980 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam Nabyłem pianownicę ręczną Gloria FM10. Są w niej założone filce 4szt. Jaka będzie najlepsza konfiguracja tzn, ile filców i ile piany na litr wody żeby był najlepszy efekt. Posiadam pianę Shiny Garage Fruit Snow Foam.
faraon3021 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Daj jakies 40 ml na litr wody o temp jaka najczesciej bedziesz stosowal i sprawdz jak dziala z woda z twojego ujecia. Regulacje przeprowadzisz dokladajac lub ujmujac filcu. Prosta sprawa. Zobaczczysz ile piana sie trzyma na lakierze i czy ci to wystarczy do usuniecia zabrudzen z twojego auta.
cinek1 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 mam pytanie zaopatrzylem sie w marolex a 1500 i co najlepiej zastosować w końcówkę dyszy aby się pienilo dobrze próbowałem gąbki ale jakoś lipnie
powalla Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 639826 aby się pieniądze dobrze próbowałem gąbki
wobbjack Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Do Epoca 2l jakie będzie dobre stężenie SG Fruit Snow Foam + APC SG Red Devil HD Nano? Pojemność robocza to 1,5l. Ile filców założyć?
Rekomendowane odpowiedzi