Jump to content

karcher K 7.91 MD Plus lub stihl RE 118

Recommended Posts

witam

kolega z pracy chce kupić myjkę do mycia 3 samochodów raz w tygodniu. cena na myjke to 1000 max 1500zł przeleciałem internet z grubsza i znalazłem

a)karcher K 7.91 MD Plus za 1500zł z mosiężną głowicą

b)stihl RE 118 za 900zł

karcher wydaje sie byc fajny ale dziwne nie ma tego modelu w katalogu. piszą tylko Promocja Jubileuszowa tak że sam nie wiem co polecić. prosze pomóżcie

widze że to coś podobnego do mojego karchera hd 5/11 i cena taka sama. mówiłem mu o HD ale cena ciut za wysoka.

ps ciekawe jak Nilfisk P 150.2-10 X-tra ma sie do mojego hd 5/11 i jak bym miał jeszcze raz kupić to czy nilfisk czy karcher

K 6.91 ma pompę ssąco-tłoczącą, seria myjek K7.xx to bajer chłodzony powietrzem i wodą (sic).

Jak kolega chce kupić coś na lata to seria HD jest do tego (profesjonalna) K (konsumencka/domowa).

Jak coś sprawdzonego to mam używanego po kapitalnym remoncie, na nowych oryginalnych częściach karchera, HD 655 (230V, 3,2 kW, ciśnienie 140 bar, wydajność wody 650l) za 1710 zł brutto; nowy odpowiednik tej maszynki to koszt około 3900 brutto, ale bije nowe maszyny, stara konstrukcja a niezawodna do tej pory.

tego k7.91 nawet na stronie oficjalnej nie mogę znaleść, wiec chyba jakaś promocja regionalna :)

W cenie 1500 zł to szkoda kupować karchera z serii K, lepiej dołożyć te kilka złotych i kupić serię HD - zupełnie inna liga, sprzęt na lata, w przeciwieństwie do plastikowych zabawek serii K. Ja mam 5/15 - w zupełności wystarcza do umycia kilku aut, prac przy domu itp.