Jump to content

Porównanie karcher WD3.200 i NT 27/1

Recommended Posts

Witam

Chce zakupić odkurzacz do garażu, samochodu.

Wyborem miał być WD3.200 ze względu na cenę i nie złe parametry, ale zastanawiam się nad NT27/1 to już sprzęt profesionalny i na pewno dłużej będzie służył.

Bardzo proszę o opinie , może ktoś używa taki odkurzacz, jestem ciekaw jak sobie radzi z odkurzaniem samochodu lub wciąganiem wody.

Jestem też ciekaw jak działa z turbo szczotką.

Czekam na opinie i jakieś porady, dziękuję.

Mam ten pierwszy odkurzacz i w mojej opinii ma tylko dwie wady. Po pierwsze jest bardzo głośny :? , a po drugie szybko zapycha się filtr i ciężko go wyczyścić nie wdychając przy tym wylatującego syfu :/ . Do zalet na pewno trzeba zaliczyć sporą moc ssącą, spasowanie plastików (nic nie trzeszczy, nic nie lata), bardzo solidna budowa przy mocnym uderzeniu odkurzacza (przez przypadek :evil: ) nic mu się nie stanie :good:

Zastanawiam się jeszcze nad karcher T10 on jest na sucho i do garazu to chyba nie zabardzo się nadaje a cenowo troszke tańszy jak NT27/1.

Mam ten pierwszy odkurzacz i w mojej opinii ma tylko dwie wady. Po pierwsze jest bardzo głośny :? , a po drugie szybko zapycha się filtr i ciężko go wyczyścić nie wdychając przy tym wylatującego syfu :/ . Do zalet na pewno trzeba zaliczyć sporą moc ssącą, spasowanie plastików (nic nie trzeszczy, nic nie lata), bardzo solidna budowa przy mocnym uderzeniu odkurzacza (przez przypadek :evil: ) nic mu się nie stanie :good:

T10 to taki do domu biura i tylko do pracy na sucho.

Jak już to brałbym NT27/1 - bo do użytku profesjonalnego,

a WD 3.200 jednak to wersja do użytku domowego.

różnice między NT27/1 a WD 3.200 są niewielkie.