GracjanS4 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam Dzięki uprzejmości MrCleanera, mogłem przetestować nowość na rynku jeśli chodzi o woski a mianowicie – Angelwax Body Wax. Kilka słów o samym wosku… „Angelwax Body Wax to główny wosk szkockiego producenta wysokiej klasy kosmetyków samochodowych - Angelwax. Body Wax, podobnie jak wszystkie ich woski, produkowany jest ręcznie. Do jego produkcji wykorzystywane są jedynie najwyższej klasy naturalnie występujące woski i olejki, co sprawia że nadaje on lakierom niesamowity wet look, głębię oraz wysoki połysk połączony z wyjątkową trwałością, nawet do ponad 6 miesięcy. Body Wax jest twardym woskiem, dzięki czemu wymaga on jedynie nałożenia bardzo cienkiej warstwy dla zapewnienia niesamowitej trwałości zabezpieczenia. Dla jeszcze lepszego efektu zalecane jest nałożenie dwóch warstw. Każdy wosk jest ręcznie rozlewany w małych partiach, aby zapewnić odbiorcy najwyższej klasy produkt, zawsze tej samej - najwyższej jakości. Wosk ten stał się ulubionym produktem zarówno amatorów jak i profesjonalnych detailerów na całym świecie, ponieważ oferuje on w niewygórowanej cenie najwyższą jakość, dostępną do tej pory jedynie w najdroższych produktach.” Pojemność: 100ml Winny całego zamieszania… Pacjentem było moje auto … Umyte wcześniej szamponem Angelwax Superior Automotive Shampoo… Lakier pod wosk przygotowałem cleanerem Dodo Juice Lime Prime na miękkim padzie Urbana przy użyciu maszyny DA… Angelwax-a postanowiłem porównać z innymi woskami, wybór padł na PoorBoys Nattys Blue, Collinite 476s, FInishKare 1000p. Maska podzielona na 4 cześci, od prawej: PB Nattys Blue, Angelwax Body Wax, Collinite 476s. FinishKare 1000p… Na reszcie auta też pokombinowałem, więc tak: -lewy błotnik przód – Angelwax - lewe drzwi przód – FK 1000p - lewe drzwi tył – Nattys Blue - lewy błotnik tył - Colli - prawy błotnik przód – Nattys Blue - prawe drzwi przód – Colli - prawe drzwi tył – FK 1000p - prawy błotnik tył – Angelwax - dach – Angelwax - bagażnik – Angelwax - zderzak tył – Colli - zderzak przód – FK 1000p - lusterka – Angelwax Fotki po woskowaniu: Na koniec kropelki - woda z atomizera: Na koniec kilka słów na temat aplikacji, nakładanie wosku to czysta przyjemność, tak samo ścieranie, jeśli jeszcze weźmiemy pod uwagę bardzo przyjemny bananowy zapach woskowanie może nie mieć końca Test, będę starał się uaktualniać jak tylko to będzie możliwe
Carire Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 wreszcie testy wosków Angel'a ciekawe będzie jak się spisze na tle konkurencji. Testowałeś może qd dedykowany do niego?
GracjanS4 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 wreszcie testy wosków Angel'a ciekawe będzie jak się spisze na tle konkurencji. Testowałeś może qd dedykowany do niego? QD leży na półce i czeka na test, postaram się ogarnąć jakiś test jak najszybciej, zanim jeszcze pogoda pozwala
Carire Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 To też czekam na relację jak się będzie spisywał
damian Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Szykuje się dobry test Czekam na dalszy rozwój.
Szwejk Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Ile czasu leżał angelwax przed polerowaniem ? łatwość scierania zbliżona do Nattysa? Good job
GracjanS4 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Ile czasu leżał angelwax przed polerowaniem ?łatwość scierania zbliżona do Nattysa? Good job Ile czasu ? nie liczyłem ale około 10-12 minut spokojnie Tak, łatwość ścierania zbliżona, bardzo łatwo idzie
Szwejk Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 dzieki czekam na dalszy rozwoj testu.
Carire Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 GracjanS4, a inne woski dostałeś na testy od Angela? Guardian np?
GracjanS4 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 GracjanS4, a inne woski dostałeś na testy od Angela? Guardian np? Niestety nie...
popov Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Może jakaś mała aktualizacja? Zamierzam kupic ten wosk ale nie jestem do konca przekonany
GracjanS4 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Może jakaś mała aktualizacja? Zamierzam kupic ten wosk ale nie jestem do konca przekonany Niestety, z mojej strony test umarł, za co przepraszam...
popov Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Nie gniewam się podjąłem dycyzję i kupie go moze wrzuce w tym temacie jakaś aktualizacje na wiosne
GracjanS4 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Nie gniewam się podjąłem dycyzję i kupie go moze wrzuce w tym temacie jakaś aktualizacje na wiosne Wrzucaj wrzucaj, ja na wiosnę też będę kupował Body Wax-a więc też coś wrzucę
arni19 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 zrób test guardiana i body waxa bo właśnie przymierzam się do kupna ale nie wiem który lepszy.
FOBOS Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 witam, chwilowo jestem w uk i chcę kupić ten wosk. Czy macie może jakieś informację na temat QD od Angelwax??
tukolarz Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2013 FOBOS, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=12878 i http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#329352 . Sam też używałem go troszeczkę, i muszę się zgodzić z tym co napisał JM63 i VuDoo. Jedyne co mi nie pasowało do końca- to zapach bezpośrednio z pojemnika, ale podczas pracy się go nie czuło, więc nie ma tragedii . Pozostałe "parametry"- na dobrym poziomie .
FOBOS Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 tukolarz, wielkie dzięki za linki, mogłem sam lepiej przeglądać nic tylko kupować
Rekomendowane odpowiedzi