Jump to content

4nano Dirt Eliminator

kubik

Recommended Posts

Witam,

test dla 4nano ;)

Testowany szpej 4nano Dirt Eliminator,czyli magiczna gąbeczka.

Przez producenta promowana jako czyściciel felg,który niczego się nie boi,a potrzebuje tylko wody.

Do prawda? 8-)

Zaraz to sprawdzimy :-] Do testu posłużyła przednia felga z Opla Zafiry B po 141kkm, nie mycia od środka,niby nic specjalnego,smaczku jednak dodaje fakt,że auto ma tylko jedne felgi,a w swojej karierze zjadło 3komplety klocków(tydzień temu założony 4ty) :mrgreen: najszybsza we wsi i okolicy :D

Żeby zobrazować z czym mamy do czynienia

60693538.jpg

Że tak powiem,wali gruzem :D

No to dawajcie to to,rękawice naciągnięte i ogień.

Zgodnie z zaleceniem przyciskana do ścianki,bez wykręcania.

Pełen sceptycyzmu zaczynam machać po feldze i...bez kitu coś bierze :song:

56050506.jpg

Pomachałem, pomachałem,jak dla mnie efekt zadowalający jedynie nie poradziło sobie z tym 63780683.jpg

Ale to już sprawka dla prixa

47157603.jpg

Zakończyłem na tym etapie,gdybym miał samochód cały czas pod ręką wyglądało to by inaczej,ale jak czas goni,to miałem wybór,ogarnąć i zawoskować samochód,czy odgruzować felgi.Wybór był oczywisty,będzie wiosna,będzie korekta i relacja :ad:

Zrobiłem 3pozostałe felgi z zewnątrz do tego chlapacze i hokej pod zderzakiem,dało to w kość znacznie gąbeczce,ale jeszcze to nie było jej ostatnie słowo.

Ogólnie moim zdaniem gąbeczka spełniła swoją rolę :good:

Pozdrawiam

Kubik, podziekowali za tescik, dalo rade? :-]

Gabeczke mozna oczywiscie uzywac z inna chemia czyszczaca, zuzycie chemii bedzie znacznie mniejsze ;)

Przez producenta promowana jako czyściciel felg,

Gabeczka mozna czyscic praktycznie kazda powierzchnie twarda takie jak szyby, plastiki, plytki a nawet skore samochodowa ;)

Jak najbardziej,podejrzewam,że gdyby choć raz felgi były myte w swoim życiu to wyglądałoby to trochę inaczej ;)

Sporym plusem porównując do magicznej gąbeczki Flexi,jest rozmiar ta jest sporo większa ;)

A mnie bardzo usatysfakcjonowałoby porównanie na jednej feldze zwykłego zmywaka kuchennego, magicznej gąbki jana niezbędnego i tej od 4nano. To byłoby bardzo ciekawe.

Wkład w forum jest zawsze mile widziany ;)