Skocz do zawartości

Starcie trzech zimowych gigantów

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jaki przebieg? Ile myć? itp

w opisie filmu jest ;)

ale ułatwie :P

ok 3000km, 2 mycia + 1 aktywna wg opisu :)

RG raczej szału nie robi ;)

Opublikowano

co najgorsze to coli dołem drzwi też najlepiej nie wygląda, ale to pewnie jakieś zabrudzenia bo strasznie chropowato się tam zrobiło, chyba niebawem będzie glinka i C1+C2 które już do mnie podążają

ta aktywna piana strasznie zaszkodziła 4x4, na titanium takiej różnicy nie widać,

Opublikowano

Wczoraj woskowałem auto (Surf City Garage Barrier Reef), na połowę maski testowo położyłem RG 4x4 - czy on Wam też delikatnie przyciemnił lakier, czy moje oczy krzywo patrzą?

[ Dodano: 4 Styczeń 2013, 11:29 ]

Kolejne wczoraj ;) musiałem spłukać auto, bo oczywiście pierwszy wyjazd i deszcz :x

Nagrałem przy okazji, telefonem, ale chyba coś widać ;)

Strona pasażera Surf City, strona kierowcy RG 4x4.

Opublikowano

Byłem dzisiaj na szybkim bezdotyku z pianownicą.Niestety bez zdjęć,bo było zamieszanie(jakiś dzieciak na prędkości wpadł na myjnię i przy***ał w automat :shock: )

Od początku testu minęło jak dobrze liczę 9-10tygodni auto przejechało 4kkm w raczej trudnych warunkach,bo sporo czasu na po budowach.

Raz przez ten okres było wsparte FieldGlazem.

Podejrzewam,że gdybym dotknął rękawicą to byłoby lepiej ;)

Ogólnie woski się kończą,robi się tafla,ale kwestia 15s i maska jest praktycznie sucha,na bokach wiadomo szybciej.

Szybciej jakby podnosi się Titanium,ale po chwili różnica nie do wyłapania :dontknow:

Myślę,że uwzględniając fakt partyzantki i warunki,obydwa woski się sprawdzają.

Żywotność podobno na plus dla Titanium.No,ale test trwa póki nie zdechną nic nie będę ruszał :D

Opublikowano

ja na weekendzie postaram się umyć auto, ale przeczuwam że mogę już nie wytrzymać i na wierzch nałożę optimum car wax

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czas zakończyć test, trwał i tak 3 miesiące, 4x4 właściwie już nie istnieje, titanium robi dość ładne krople, ale też już osłabł, a coli trzyma się jak złe,

na wszystko idzie optimum car wax sprey, ciekawe jak taka kanapka będzie się trzymała

na wiosnę wymyślę coś nowego, mam już nawet pomysł

Opublikowano

niestety nie, woda zamarzała zaraz za myjką i nie było czasu na fanaberie

w tamtym roku w podobnych warunkach użytkowałem titanium kładziony na HDC i krócej się trzymał, coś mi się wydaje że QD się z nim nie lubią

Opublikowano

Zrobiłem dziś komisyjne mycie. 13tygodni i 5kkm od wrzucenia wosków.

Titanium szybciej zaczyna zrzucać wodę,jednak w ogólnym rozrachunku bez większych różnic,o kropelkowaniu na bezdotyku nie ma już mowy.

RG 4x4 na dachu bez cleanera zdechł zupełnie.

Reszta samochodu po 2warstwach rg 4x4 na cleanerze żyje i ma się nie najgorzej.

Z przyczyn niezależnych musiałem przerwać test,a żeby coś tam działało wrzuciłem szał sonaxa :mrgreen:

Pozdrawiam