Skocz do zawartości

Gloria FM10 vs. Marolex Master II 1500 Plus vs EpocaTec foam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie epoca śmiga od dwóch tygodni, solidna konstrukcja jakością wykonania przewyższa marolexa. Jestem w pełni zadowolony z zakupu :)

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam pytanie czy istnieje sposób żeby "pożenić" którąś z wymienionych w tytule pianownic z kompresorem sprężonego powietrza?

Opublikowano

A czy da się ożenić marolexa bezporśrednio z taką złączką od kompresora jak na zdjęciu (bez żadnych gumowych odcinków domowej roboty)?

21mzq06.jpg

Opublikowano

W zasadzie ten przewód który mam jest elastyczny, więc to tak nie całkiem na sztywno ;)

Myślałem o takiej złączce: http://allegro.pl/zlaczka-pneumatyczna-1-2-gwint-zewnetrzny-150a43-i6199004615.html tylko nie wiem czy zapanuję nad tej wielkości dziurą w opryskiwaczu przy wierceniu i później uszczelnianiu. Dziurka przy wentylu skręcanym to połowa z tego.

Opublikowano

Czy w tak zwanym międzyczasie części zamienne do pianownicy Epoca pojawiły się w sprzedaży?

Pytam bo przeróbka marolexa jakoś u mnie źle poszła ;) i teraz zastanawiam sie czy kupić Epokę czy Glorię ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do Epoca są dostępne zestawy naprawcze za około 30 zł.

Dwulitrowa Epoca kontra 2x droższa litrowa Gloria, wybór jest prosty miałem ten sam dylemat :-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurde oglądałem juz tyle filmików i nigdzie nie jest sprecyzowane w którym dokładnie miejscu trzeba zrobić dziurkę w przewodzie Merloxa. Może ktoś podpowiedzieć?