Rosemeyer Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Od x czasu korzystam z zestawu Gliptone'a. Co prawda jestem z niego zadowolony bo cleaner czyści co trzeba, a conditioner ładnie matowi skórę, ale człowiek nie jest taki żeby czegoś nowego nie spróbował ;-) A że jestem skrzywiony na punkcie matowej skóry i połysku nie znosze.... Co będzie równie matowe lub jeszcze bardziej od Gliptone'a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Rosemeyer, Produkty do impregnacji skóry raczej koloru połysku nie zmieniają, w większości przypadków świecąca skóra to brudna skóra, czysta skóra jest matowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosemeyer Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Rosemeyer, Produkty do impregnacji skóry raczej koloru połysku nie zmieniają, w większości przypadków świecąca skóra to brudna skóra, czysta skóra jest matowa No nie do końca, bo z wiekiem się wyciera i zaczyna świecić W secie Gliptone'a conditioner dużo bardziej matowi skórę niż cleaner. Dodatkowo po conditionerze skóra staje się tepa w dotyku i traci poślizg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Rosemeyer, Gdy się wytrze wykończenie skóry, czyli lakier bezbarwny to skóra robi się klejąca i matowa, chyba że nałapie dużo brudu to się świeci. No nie do końca, bo z wiekiem się wyciera i zaczyna świecić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosemeyer Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 To co, w takim razie tylko Cleaner Strong i na to cokolwiek? Eee.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Rosemeyer, Jak dla mnie to tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
rickson Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Spróbuj Zymola Zdjęć nie mam ale ostatnio robiłem skórę takim zestawem i wyszło bardzo ok. Wcześniej miałem zestaw Gliptone. Lepszy efekt po Zymolu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosemeyer Posted October 23, 2012 Author Report Share Posted October 23, 2012 Wcześniej miałem zestaw Gliptone. Lepszy efekt po Zymolu bardziej matowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor muzycom Posted October 24, 2012 Dystrybutor Report Share Posted October 24, 2012 Jeśli chodzi o mat to obaj Panowie macie rację. Generalnie struktura lakieru jest jak góry: Mat: Z czasem pod wpływem tarcia powierzchnia zostaje spolerowana i zaczyna się świecić : Najczęściej jednak skóra jest tak zapchana nadmiarem odżywek z tłuszczem, które się nie wchłonęły i zostały zapolerowane na powierzchni co sprawaia, że się świeci.. Dlatego można uzyskać taki efekt matu po użyciu Strong Cleanera. To trochę jak z IPA i pastami na lakierze Tyle, że zamiast rys mamy mat Artykuł: Połysk skór samochodowych Rosemeyer jest sposób. Mamy coś takiego jak Matirung. Środek służy do matowania farby i wykończenia. Można go dodać do LV Protectora i Versiegelungu. Stopień matu sam sobie dobierasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosemeyer Posted October 24, 2012 Author Report Share Posted October 24, 2012 muzycom, merci wiem już wszystko i w weekend na spokojnie "przyjdę" na zakupy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts