Camel- Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Pacjent to Fiat Panda z 2003 roku we wdzięcznym kolorku. Właścicielem auta jest mój szanowny kolega z grupy, ostatnio wkręcony autodetailer. Ma na koncie już kilka ręcznych robótek, ale tym razem chciał coś maszynowo. Przyjechał support. Relacja może nie jest zamieszaniowa, d*y nie urywa no i nie jest na 100%, ale myslę, że z czasem jako duet pokażemy coś naprawdę dobrego. Natomiast lepiej pokazać coś niż nic. W końcu 3 relacje w roku trzeba wykorzystać Czas pracy: 13h. 1. Mycie: - Effectal Activfoam - Effectal Shampoo - Nielsen Cyclone Akcesoria: - Karcher K5.55 - dwa wiadra (w sumie wiadro i miska) - fibry rózne różnorakie i wszelakie - pędzelki (w tym ValletPro ) - rękawica MF, gąba 2. Przygotowanie powierzchni: - Normfest Terpanol, - Normfest MagicClean - glinka niebieska, - Sonax Extreme do felg - krwawiący, 3. Polerowanie: - Flex L 3403 VRG - Pady 150: niebieski 3M, zółty Normfest, czerwony Normfest - Normfest Scratch-off Ultra - Normfest Scratch-off Fine - Normfest High-Gloss 4. Woskowanie: - IPA - sealnt - Normfest PaintGuard, - aplikator gąbkowy Normfest - MF Normfest Premium 5. Opony i felgi: - Boll Nano czernidełko tanie - Nielsen Cyclone - Sonax Extreme do felg, krwawiący - pasta do usuwania zabrudzeń - Normfest ACE 6. Szyby: - Normfest MagicClean - niebieska glinka, - Clin do szyb, - RainX, 7. Plastiki zewnętrzne - Nielsen Cyclone - Normfest Outplast Jedziemy Przed Mycie Szczegóły Suszenie i usuwanie smoły Glinkowanie Progi smoła, tylna blacha i płukanie po myciu Przygotowanie ostateczne do korekty Korekta \ Mycie po korekcie Dressingi, wosk i 12 godzinny sen w garażu. Efekt końcowy Panda zdecydowanie zrobiła się ładniejsza, gładsza, czystrza, swieższa. No i w słońcu nie wstyd Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Fajna robota Powiedz mi jak się sprawdzają Tobie produkty Normfest ? co chwile przyjeżdża do mnie przedstawiciel tej firmy i próbuje mi coś wcisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Chyba ze wszystkiego byłem zadowolony. Pytanie jakie masz ceny. To w zasadzie cały sprzęt kolegi, ja nawet MF nie miałem ze sobą Z past ściernych byłem bardzo zadowolony. Bardzo tłuste, Scratch off Ultra miałem w bezpośrednim porównaniu z białym korkiem, który odpadł w przedbiegach. Pasty są bardzo tłuste i można z nimi długo pracować. Tną bardzo fajnie. Ultra zostawia mocne hologramy i czasem lubi się rolować (wobec tego doskonale zapycha pad i trzeba często czyścić), a Fine świetnie to wykańcza i usuwa wszelkie wady po Ultra. Obie mimo to, że tłuste to po przetarciu IPA, tłustość znika a pasty wypełnią nic lub prawie nic Sealant bardzo fajny, bardzo trwały, super łatwo się nakłada. Widziałem Mondeo po ponad 2 miesiącach i kropelkuje to lepiej od 105tki na CLK. Outplast super, jeden z fajniejszych dressingów na plastiki. Są dwa. Zwykły i regeneracyjny. My używaliśmy tego regeneracyjnego. High Glossa raczej nie polecam, bo efektów w sumie żadnych nie widziałem Może to taki lakier. Chętnie na czarnym bym sprawdził Pady polerskie bardzo dobre, zdecydowanie lepsze od 3M. Terpanol również super sprawa, choć leci ok pół puszki na całe auto, więc wydajność słaba. Zasadnicze pytanie to jakie miałbyś ceny, bo katalogowe są wysokie. Jedyne co mi się nie podobało, to sposób aplikowania past. Dziury w butelkach są za duże i bardzo trudno jest nałożyć odpowiednią ilość środka. Leci tego po prostu za dużo. A jak za dużo to albo pad się zacina albo trzeba sobie pomagać palcem - robota staje się brudna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Camel-, Hmm robisz zamieszanie Zaraz wszyscy przerzucą się na formfest Mam gdzieś na poczcie ich ofertę cenową. A jeżeli chodzi o ten preparat regeneracyjny do plastików zew. to go już używam jakieś dwa miesiące i jestem również super zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 firanki w garażu Co do pracy, jest ok, chociaż na zdjęciach nie widać aż tak fajnie efektów korekty. Do zdjęc zabrakło dobrego światła. A te w nocy, to w ogóle trochę bez sensu:p Tak, czy siak, relacja fajna, życzę dalszego zapału do pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skovroon Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Odżyła skubana Ile czasu na takiego bąka we dwóch poświęciliście? PS. Zderzak i maska po malunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Czas pracy: 13h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skovroon Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Czas pracy: 13h. umknęło mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Spoko relacja, krotko i rzeczowo ale wydech mogliscie liznac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Camel-, dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Na wydech to nawet czasu nie było. Od 10 do 23 robiliśmy z małymi przerwami na jakieś jedzenie i przerwy w prądzie I tak sobie pomyślę to nie wiem czy mielibyśmy czym "liznąć" wydech. No chyba, że językiem Dziękujemy z miłe komentarze Po malunku to chyba są błotnik i drzwi, bo tam jakieś rysy były... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Od 10 do 23 robiliśmy co tak długo Szkoda, że i Was dopadł brak słoneczka...ale cóż pogoda jest jaka jest i tylko poklepać za chęci zrobienia autka podczas takiej aury jaka ostatnio jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Robótka całkiem fajna ale albo kolor wyjątkowo "niedetailingowy", albo zdjęcia "po" bardzo marne...tak czy siak samochodzik na pewno wygląda dużo młodziej i zapewne przyjemniej się takim porusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Postaram się zaktualizować fotki w jakimś słoneczku Pavlik, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 fajnie wam to wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 13 Października 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Zastanawia mnie "ten" etap prac Fajnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Flex nie miał zabezpieczenia naciśnięcia spustu i nie raz mi się nacisnął przy nałożonej paście na padzie. Co można zobaczyć po moich spodniach na dole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi