Carire Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Adamie masz racje ale czy ze względu na skład i te właściwości bezpieczny jest dla świeżo położonego wosku ala Glasur, Lusso oro itp? zależy od stężenia czy nie ma to w ogóle znaczenia?
ShiningCar Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 ale czy ze względu na skład i te właściwości bezpieczny jest dla świeżo położonego wosku ala Glasur, Lusso oro itp? zależy od stężenia czy nie ma to w ogóle znaczenia? Temat powłok jest w fazie naszej analizy. Pozwól, że będziemy dyskutować o jego właściwościach we właściwym miejscu i stosownym czasie p.s. Taka mała sugestia z mojej strony. Fajnie by było, gdybyście rozdzielili testy na poszczególne produkty. Oczywiście w miarę możliwości
malkolm Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 malkolm ma na myśli prawdopodobnie taki efekt dokładnie o to mi chodziło kosmetyki kocha można dostać też u importera http://www.gakra.pl/kochchemie.php?id=1 co do QD to jest świetny, chyba najlepszy jakiego używałem na plamy z twardej wody, można myć szyby,
ShiningCar Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 kosmetyki kocha można dostać też u importera Dokładnie. My jesteśmy Oficjalnym Partnerem Handlowym marki Koch Chemie w PL. co do QD to jest świetny, chyba najlepszy jakiego używałem na plamy z twardej wody, można myć szyby, Zgadzam się w całej rozciągłości. Rewelacyjny produkt w działaniu. Ale pewnie o tym napiszą chłopaki w innych testach
kamilgt Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 do usunięcia, test w oddzielnym temacie
Tworek Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Fajne porównanie Ale dla każdego produktu, przydał by się nowy temat, bo jak narazie robi się burdel
Geno Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 A moim zdaniem jeśli dostaliśmy jeden pakiet próbek to nie ma sensu tego rozdrabniać, szczególnie, że testy nie są mega obfite w zdjęcia.
kamilgt Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 geno, zrobimy z każdego osobny temat, żeby potem ktoś kto szuka danego produktu miał łatwiej a teraz szukaj ciemnej bryki bez wosku i uzupełnimy test szamponu
siwyjac Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 sponsorem dzisiejszego testu jest w przesyłce z testerami znajdowały się cztery buteleczki. Dziś przetestujemy trzy preparaty, a mianowicie : Koch Chemie Allround Quick Shine (QD) Koch Chemie Nano Magic Shampoo (Szampon) Koch Chemie Reactive Wheel Cleaner (Felgi). test przeprowadziłem na aucie mojej żony. Wiekowa C3 maj już najlepsze czasy za sobą, ale nadal dzielnie jeździ po naszych drogach. Na pierwszy ogień poszedł Koch Chemie Reactive Wheel Cleaner, auto niestety stoi na zwykłych stalowych obręczach, ale kołpaki to dość dobre pole testowe. Zabrudzenia typowo drogowe plus wżarty pył z klocków hamulcowych. Kołpaki przed czyszczeniem wyglądały tak. do akcji wkracza oprysk z atomizera plus pędzelek i czekamy... coś się dzieje... krwawią... następnie spłukanie ciśnieniem i kołpak wygląda tak Nieststy wżarty, wiekowy, brud i pył z klocków zostały. Jednak moim zdaniem preparat zachowuje się przyzwoicie. Przy aplikacji i czyszczeniu trochę przeszkadzał chemiczny, mocny zapach. Ale w tym segmencie kosmetyków to chyba standard. Jak dla mnie 4 punkty na 5 możliwych. Następnie na warsztat wkroczył szampon Koch Chemie Nano Magic Shampoo. Szampon ma bardzo rzadką konsystencję, fajną żółtą barwę (barwi wodę) i dość przyjemny, choć chemiczny, zapach. Po wlaniu do wiadra ładnie zabarwił wodę. Niestety nie mam zdjęć z fazy mycia. Mokra ręka plus aparat to kiepska kombinacja. Więc musicie mi uwierzyć na słowo. Szampon daje ładną, gęstą pianę, dobry poślizg na lakierze. Proces mycia uprzyjemnia unoszący się w powietrzu zapach szamponu. Po umyciu zabrałem się do spłukiwania auta. Co ciekawe szampon musi posiadać lekkie właściwości odpychające wodę ponieważ podczas płukania woda zachowywała się tak... http://www.youtube.com/watch?v=hLOQ82Nqc4w http://www.youtube.com/watch?v=Qg8ykzoJqL8 Szampon ładnie domywa brud, daje dobry poślizg na lakierze i ładnie pachnie. Moja ocena 4punkty na 5 możliwych. w tym momencie miałem osuszyć auto i zabrać się za test Koch Chemie Allround Quick Shine ale zadzwoniła żona, że "młoda" ma prawie 40 stopni gorączki i musimy jechać do lekarza... Minęło kilka godzin od mycia auta i mogłem dokończyć test. Więc atomizer z Koch Chemie Allround Quick Shine w dłoń i... kurna pada bateria w aparacie więc reszta testu typowo opisowa. Koch Chemie Allround Quick Shine dość ładnie pachnie podczas aplikacji, zapach prawie identyczny jak S&W od 4nano. QD aplikuje się dziecinnie łatwo i tak samo poleruje. Koch Chemie Allround Quick Shine ładnie usuwa plamy po zaschniętej wodzie na karoserii i szybach. Moim zdaniem nadał też troszeczkę blasku lakierowi. Moja ocena... 4punkty na 5 możliwych Z góry przepraszam, że na mój test musieliście tak długo czekać. Ale ostatnie tygodnie to istny tor przeszkód. Albo sr...czka, albo zmiany grafiku albo choroba... Ale w końcu się udało choć też z przygodami... Jeszcze raz wielkie dzięki Adamowi z Shining Car za możliwość przetestowania produktów Koch Chemie.
Rekomendowane odpowiedzi