Jump to content

SUPERB I generacji jasna skóra

miHoo79

Recommended Posts

Poproszę o pomoc fachowców

Mam do odświeżenia SKODĘ SUPERB 1 generacji z jasną (kremową) tapicerką w środku.

Na fotelu kierowcy przetarcie od wsiadania.. saphir renovating cream da radę? jeśli tak czy kolor kremowy odpowiada kolorowi ze skody? jeśli nie to co polecacie?

Niestety nie jestem w stanie wrzucić fotki - samochód w trasie ;(

Pytanie do osób które farbowały już skórę w tym kolorze i marce.

miHoo79, Skóra to nie taki prosty temat ;) sam się cały czas uczę, ja do saphir przekonany nie jestem, jak wiadomo skóra to nie tylko farba. Tylko skóra materiał, kolor czyli farba i na końcu warstwa ochronna czyli lakier bezbarwny, a te saphir to tylko farba ... i nie ma wyboru mat, połysk itp. więc idealnie koloru na pewno się nie dobierze, no i trwałość samej farby bez lakieru wykańczającego też nie będzie powalająca ...

kilkakrotnie miałem już styczność z produktami saphir i wykonywałem drobne prace na tych środkach. Na razie nie mam większych zastrzeżeń co do jakości, to jest alternatywa dla renomowanych marek. W swojej ofercie również mają lakier bezbarwny ale już z firmy tarrago, występujący w macie lub połysku. Minusem jest fakt, że cream kupuje się z palety kolorów ale w ekstremalnych sytuacjach idzie domieszać 2 kolory no i przede wszystkim doradzą. Jeśli chcesz prof to podejrzewam, że przez zakład, a jeśli są to drobne wyprawki do nie zaszkodzi spróbować, bo koszt nie będzie zaporowy.

pozdrawiam

• 6 months later...

O to chodzi, że Renovating Cream Saphir i Juvacuir Saphir to nie są typowe farby. To jest jakiś koncentrat pigmentu i żywicy. Trudno to określić, ale efekty są naprawdę dobre i do rys, niewielkich przetarć, przebarwień dla mnie są najlepsze. Po roku jest OK. Zobaczymy co dalej.

Przy poważniejszych renowacjach, malowaniu całych foteli i kanap to już lepiej jechać standardowo z lakierem wykończeniowym lub oddać do profesjonalnego punktu, ale przy tych drobniejszych naprawach i renowacjach Saphir jest zadziwiająco skuteczny i za parę PLN można naprawdę odmienić ogólne wrażenie.

:good:

Aha - duży plus to szeroka paleta kolorów i możliwość ich mieszania między sobą. Niemal każdy odcień do osiągnięcia :)