miHoo79 Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Poproszę o pomoc fachowców Mam do odświeżenia SKODĘ SUPERB 1 generacji z jasną (kremową) tapicerką w środku. Na fotelu kierowcy przetarcie od wsiadania.. saphir renovating cream da radę? jeśli tak czy kolor kremowy odpowiada kolorowi ze skody? jeśli nie to co polecacie? Niestety nie jestem w stanie wrzucić fotki - samochód w trasie ;( Pytanie do osób które farbowały już skórę w tym kolorze i marce.
SzaKal Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 miHoo79, Po samej nazwie koloru skóry nie dobierzesz ... ze starością skóra zmienia kolor, i teraz jeszcze pytanie czy chcesz to zrobić tanio czy dobrze ...
miHoo79 Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Wiesz skóra to dla mnie trochę inny świat... generalnie ma być mocno odświeżona ale widziałem przetarcie i chciałbym to wyprowadzić jakoś...
SzaKal Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 miHoo79, Skóra to nie taki prosty temat sam się cały czas uczę, ja do saphir przekonany nie jestem, jak wiadomo skóra to nie tylko farba. Tylko skóra materiał, kolor czyli farba i na końcu warstwa ochronna czyli lakier bezbarwny, a te saphir to tylko farba ... i nie ma wyboru mat, połysk itp. więc idealnie koloru na pewno się nie dobierze, no i trwałość samej farby bez lakieru wykańczającego też nie będzie powalająca ...
miHoo79 Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 To ja zostanę jednak przy korektach... nie można znać się na wszystkim
damian87 Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 kilkakrotnie miałem już styczność z produktami saphir i wykonywałem drobne prace na tych środkach. Na razie nie mam większych zastrzeżeń co do jakości, to jest alternatywa dla renomowanych marek. W swojej ofercie również mają lakier bezbarwny ale już z firmy tarrago, występujący w macie lub połysku. Minusem jest fakt, że cream kupuje się z palety kolorów ale w ekstremalnych sytuacjach idzie domieszać 2 kolory no i przede wszystkim doradzą. Jeśli chcesz prof to podejrzewam, że przez zakład, a jeśli są to drobne wyprawki do nie zaszkodzi spróbować, bo koszt nie będzie zaporowy. pozdrawiam
JerzyF Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 O to chodzi, że Renovating Cream Saphir i Juvacuir Saphir to nie są typowe farby. To jest jakiś koncentrat pigmentu i żywicy. Trudno to określić, ale efekty są naprawdę dobre i do rys, niewielkich przetarć, przebarwień dla mnie są najlepsze. Po roku jest OK. Zobaczymy co dalej. Przy poważniejszych renowacjach, malowaniu całych foteli i kanap to już lepiej jechać standardowo z lakierem wykończeniowym lub oddać do profesjonalnego punktu, ale przy tych drobniejszych naprawach i renowacjach Saphir jest zadziwiająco skuteczny i za parę PLN można naprawdę odmienić ogólne wrażenie. Aha - duży plus to szeroka paleta kolorów i możliwość ich mieszania między sobą. Niemal każdy odcień do osiągnięcia
Rekomendowane odpowiedzi