fazy Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Witam, jakiś czas temu miałem przyjemność pracować przy aucie kolegi z Peugeot Klub Polska. Samochodzik stosunkowo zadbany, brakowało mu jedynie blasku, do pełni szczęścia. Lakier swoje przeszedł, myty szczotką, poprzedni właściciel zapewne gościł na myjni automatycznej. Przy korekcie nie sprawiał większych problemów. Zdjęcia niestety obejmują prace jedynie w trakcie oraz efekt końcowy. Mam nadzieje, że efekt również będzie podobał się tak jak właścicielowi, zatem pokażę wam jego blask Mycie: - aktywna piana - karcher K5 + pianownica - big apple shampo - gąbka chemical guys + wiadereczka Oczyszczanie: - meguiars claybar - benzyna ekstrakcyjna Polerowanie: - Lare EPL-11 - flexipads zółty, pomarańczowy, biały 125mm + 80mm - futro flexipads - menzerka FG500, PF2500, FF3000, SF4000 - meguiars UC Zabezpieczanie: - Chemical Guys Petes 53 - Meguiars Ultimate protectant niestety brakło żelu megsa do opon zostawiłem go przy poprzednim autku. krótki filmik. http://w147.wrzuta.pl/film/8mS9ag7ZwNE/polerka_206
fipa Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Pewnie dla właściciela efekt mega Trochę mało zdjęć, mimo to przemiana jest ukazana.
fazy Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Wiadomo jak to jest ze zdjęciami. Albo praca, albo zdjęcia, tym bardziej kiedy czas nagli..
fipa Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 To wiadomo. Ale felg to chyba nie wyczyściłeś. Albo foty przekłamują.
fazy Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Kół nie ruszałem, nie miałem tak czy siak endurance, wolałem skupić się na lakierze.
Zgrywussdz Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Uwielbiam oglądać efekty na czerwonych odcieniach aut
Debet Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Ładny peugeot , praca też;-) Felgi brudne? czyste? słabo widać... / Pete's 53;-) Na marginesie zmieńcie sobie moderatora "COLIN" z Peugeot Klub Polska" Straszny cham. TYLE he;-) Pzdr.
fazy Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 felgi były jedynie przemtye szczotką. a każdy jest jaki jest
uki Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 zły czas na wstawianie relacji- Justyna dziś przyćmiła wszystko.
fazy Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 hehe, każdy jest dobry jak i każda praca tutaj pokazywana, bo wszyscy robią to z sercem
Moderator krd Opublikowano 6 Września 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Jesli zdjecia nie byly retuszowane to ten odcien czerwonego jest swietny. Pieknie sie teraz prezentuje
fazy Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 czerwień naprawde odżyła, w słoneczku widać dużo więcej, wiadomo na żywo efekt piorunujący w porównaniu z tym co było a jest.
DominikC200 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Nice job nieźle odżył Powiedz mi jak Ci się pracowało z tym lakierem, raczej miękki czy twardy?? Czeka mnie korekta takiego samego Peugeota rodziców, w tym samym kolorze wiec wole wiedzieć jak się nastawić
miskieusz Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Kolor miszcz! Po korekcie, to czerwień po prostu atakuje oczy, gratki! Efekt psują trochę koła, ale to sam wiesz
jackill Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Chyba zdjęcia nie były ostrzone po zmniejszeniu, bo straszne mydło. Wyostrzaj, bo to psuje efekt.
fazy Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Powiedz mi jak Ci się pracowało z tym lakierem, raczej miękki czy twardy?? lakier peugeota ogólnie jest miękki, a na tym prawdopodobnie fabryczny, pracowało się w miare dobrze, czasem trzeba było poświęcić więcej uwagi na głębsze rysy, Po korekcje cieżko jest nie narobić hologramów mikrofibrą W porównaniu z czarnym audi ten lakier to masełko futerka używałem jedynie w dolnych partiach pod listwą drzwi. Chyba zdjęcia nie były ostrzone po zmniejszeniu, bo straszne mydło. Wyostrzaj, bo to psuje efekt. Niestety nie wszystko widzę dokładnie - pracuje na 12" netbooku. Jedynie pozmniejszałem i pozakrywałem numery.
Stanley08 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 zły czas na wstawianie relacji- Justyna dziś przyćmiła wszystko. Bardzo fajnie wygląda ten lakier - na żywo pewnie efekt jest zacny
Sucre Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Pięknie odżył lakier, lwiątko wygląda bez porównania lepiej.. Na takich kolorkach bardzo fajnie widać efekty pracy.
michal2609 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 ja mam zielony metalik bede walczył chyba podobnym zestawem co ty:)
fazy Opublikowano 16 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Pewnie, lakier nie jest jakiś ultra twardy, więc nie trzeba się namęczyć przy pracy, tylko uważaj na mikrofibrę, bo ona też potrafi narobić hologramów ....
michal2609 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 a jesli chodzi o opony warto zaopatrzyc sie w autofinnesse tyre satin gel:)
fazy Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 a jesli chodzi o opony warto zaopatrzyc sie w autofinnesse tyre satin gel:) mam żel od megsa, poprostu został na wyjezdzie u klienta ale kupiłem w między czasie nowy, a stary wrócił - także mam teraz dwa.
memo Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Megsa UC używałeś też na maszynie ? czy ręcznie np. klamkach
fazy Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 UC również na maszynie, mieszałem go z menzerną
Rekomendowane odpowiedzi