m4rQ Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witajcie Jako że pierwszy samochód powinien służyć do nauki, postanowiłem spróbować swoich sił w usuwaniu rdzy i rys w aucie, które niedawno kupiłem. Fajnie jest poznać co potrafię sam zrobić, a co nadaje się tylko do diagnozy i znalezieniu fachowca. Uszkodzenia lakieru w mojej MX-3 występują w 3 miejscach: - słupek pasażera - rdza i zagotowany lakier - drzwi - paskudna głęboka rysa - zderzak - po otarciu o słup Poradziłem się mechanika (nie lakiernika), poczytałem fora i zabrałem się do usuwania rdzy papierem ściernym W zanadrzu mam benzynę ekstrakcyjną, podkład, lakier właściwy i lakier bezbarwny, cortanin. Zamierzam najpierw usunąć rdze na słupku, usunąłem już większość ale pozostały małe kropki wielkości ukłucia cyrkla, papier praktycznie ich nie rusza.... oraz mały pasek rdzy po uszczelką. Chcę pomalować go pędzlem cortaninem żeby było precyzyjnie. Za wszelkie porady będę z góry wdzięczny. Pozdrawiam! ################### Dodałem zdjęcia
escimo Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Pędzlem to można płotek przed domem raczej pomalować Fotek brak Najpierw szukamy i czytamy forum, potem zadajemy pytania
Administrator AreK Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Wróżki tu nie znajdziesz więc szybciutko wklejaj zdjęcia!
Rekomendowane odpowiedzi