siwyjac Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Witam. Miałem dziś w łapkach polerkę Einhell BT-PO 1100E i jestem mile zaskoczony. Maszynka lekka, poręczna z fajnym wyłącznikiem i bajeranckim wyświetlaczem regulacji obrotów (gadżet), sprawdziłem ma nawet działąjącą stabilizację obrotów. Obroty w zakresie 1000 - 3000 obr/min Mam do Was pytanie, czy ktoś miał ją jeszcze w łapkach i może napisać parę zdań na temat pracy tą maszyną ?? Chcę kupić jakąś budżetową polerkę do typowo domowego zastosowania (UC, cleaner...) i zastanawiam się czy nie wybrać tego Einhlla ?! foto jak to wygląda:
maya Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 ja mam co prawda kopię einhella czyli dodo juice spin doctor i wg mnie brakuje jej mocy, do cuttingu się nie nadaje, ale do reszty prac jest super bo lekka i cicha
siwyjac Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 zastanawia mnie tylko ta stabilizacja obrotów... przydusiłem maszynę z padem do szlifowania granitu na 1000 i 2000obr i nie zwolniła za bardzo, choć moim zdaniem dość mocno ją docisnąłem, ale nigdzie nie mogę znaleźć info (producent, opisy allegro, net) że ta stabilizacja rzeczywiście jest
bizislawek Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Miałem taka, tak jak kolega wyzej napisał do ciezkiej pracy sie nie nadaje. Ze mna kilka miesiecy wytrzymało, nastepnie wymienili na nowa, po jakims czasie elektroniczny regulator obr zaczął szwankowac. U mnie duzy sa lepsze odpowiedniki A i nie mzoesz znalexc inf o stabiliazacji bo takowej nie ma.
kerad Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 identyczna miałem w pracy, najpierw padła regulacja prędkości, a później ktoś sie mocno do niej przysadził przy polerowaniu i polerka pękła w pół... Po prostu jedna ręką naciskał na główkę, a druga przy końcu rękojeści...
czaptan Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Mam taką, da się pracować, aczkolwiek z tą stabilizacją obrotów to nie jest różowo - większy docisk i zwalnia na lakierze. Plus za wagę, regulację przyciskami i umiarkowaną głośność. Na początek w sam raz
vitCorleone Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Posiadam taką polerkę. Wypolerowałem nią parę samochodów, niestety rewelacyjna nie jest. Dość szybko się grzeje, nie ma stabilizacji. Przy mocniejszym dociśnięciu pada 150 zwalnia. Na początek może być, pod warunkiem, że nie będzie droższa niż 150PLN, więcej bym za nią nie dał. Swoją kupiłem od znajomego, który sprowadzał elektronarzędzia za 110PLN (nową).
g.pajak Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 do typowo domowego zastosowania (UC, cleaner...) min 1000 ją do tych zadań lekko dyskwalifikuje. Jak tylko do tego to bym kupił tą DA na "V" coś tam, którą opisuje Piotr13. Leciutka DA, jedną ręką sobie prowadzisz...
coobah Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 g.pajak, zauważ, że Jacek pisał cytowanego przez Ciebie posta ponad 1,5 roku temu, a wtedy jeszcze nikt Vader'a nie znał...
g.pajak Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 pisał cytowanego przez Ciebie posta ponad 1,5 roku temu, a wtedy jeszcze nikt Vader'a nie znał... No fakt nie zauważyłem Ale odpowiedziałem w miarę na czasie
Fitte Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Pożyczyłem tą polerkę od brata, niestety nie działa wyświetlacz i nie znam obrotów. Z tego co widziałem na filmikach każde przyciśnięcie regulacji (+) zwiększa obroty o 100? Mógłby ktoś to potwierdzić?
Gajek Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Tak, jedno naciśnięcie to 100 obrotów. Zaczyna się od 1000 a kończy na 3000 obrotów.
Borek123 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Tak, potwierdzam, każdy + zwiększa o 100obr/min.
Fitte Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Dziekuje wam bardzo juz wiem dlaczego tak slabo cieło ryski
Adrian25 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2017 Witam mam pytanie za 100 punktów jaki bp kupic do tej polerki bo zakupiłem 3m i cos tu nie gra niby tez m14 lecz nie pasuje
Rekomendowane odpowiedzi