Jump to content

Uszkodzenia szyby przedniej

Recommended Posts

Witajcie,

Jadąc rano do pracy dostałem w szybę chyba porządnym kamieniem, bo pojawiły się odpryski na szybie :/

Przede wszystkim jeden większy jak na zdjęciu oraz 2 mniejsze i jeszcze parę mikrodziurek o średnicy 1mm

Większość jest do wyczucia pod paznokciem.

Ten największy ze zdjęcia to wielkość max 2zł,więc liczę,że uda się naprawić, bo nie chciałbym wymieniać szyby:/

Czy znacie jakiś dobry warsztat z Krakowa lub Katowice/ Mysłowice, który ogarnie temat " po naszemu" a nie tylko zalepi.

Wstępne poszukiwania po różnych forach wypluły:

1.Akkos Kraków: www.szybysamochodowe.net.pl

2.Marco Polo: www.marcovpolo.pl

3.Auto Gamma: www.autogamma.pl

4.Toka: www.toka.net.pl

5.Tedrex: www.tedrex.pl

Zna ktoś Toka? --> bo jest to też auto detailing, więc może będą mieli odpowiednie podejście do tematu.

szyba.JPG.7d5d05284190078b679ce028e3f04609.JPG

No i byłem w Euro-Glas, okazało się,że to są wyszczerbienia szyby, jedynie co można zrobić to polerka,ale nie polecają bo można zrobić soczewkę. Nic się z tym dalej nie powinno dziać, ot polskie drogi i trzeba się przyzwyczaić. Dobrze,że to niewielkie uszkodzenia i w nieprzeszkadzającym miejscu.

Co do samego zakładu - ok, obsługa również, wydaje mi się,że fachowa opinia - nie miałem wrażenia,że potraktowali mnie olewająco.

• 2 weeks later...