dzinkins Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 TEST SPONSOROWANY PRZEZ Otrzymałem od Wojtka mikrofibrę firmy Madness o nazwie: Microfiber Madness „Waverider“ o wymiarach 100x60cm. Zapakowana oczywiście w zamykany woreczek z ulotką, jak wszystkie MF firmy Madness: Opis producenta: Pierwsze wrażenia: - w ogóle co innego jak fluffy itp - "płaski" - dziwne uczucie w pierwszej chwili - delikatny ale wiadomo nie tak jak "pluszaki" - dość cienki - przeciwieństwo do wszystkich "osuszaczy" Pierwsze użycie: Sceptycznie podchodziłem do tego ręcznika pomimo sentymentu do firmy Microfiber Madness ale mając na co dzień 2 szt fluffy oraz inne pluszaki nie dopuszczałem myśli do siebie że ten płaski/niby szorstki/ cienki ręczniczek coś tam zdziała Pierwsze użycie szok co mnie najbardziej uwiodło ZERO SMUG!! Nie ważne czy suchy czy mokry zbiera idealnie czego nie można powiedzieć o innych ręcznikach typu "fluffy" :shock: Kolejne mycia potwierdzają tylko właściwości tego ręcznika :-] Dziś myjąc dwa autka pierwsze BMW serii 3 ręcznik osuszył bez problemu ale największym zaskoczeniem było suszenie od razu drugiego autka Twingo RS Tfelka bez suszenia/wyżymania/ itp co uchwyciłem na poniższych filmach :-] :-] Na chwilę obecną jest to mój NR1 i nie będę szukał nic innego Tani nie jest ale jest wart każdego grosika Z powodu braku czasu nie zdążyłem porównać wchłaniania/puszystości/itp ręcznika z innymi znanymi ale na pewno będzie update na dniach. Jeszcze raz przepraszam za opóźnienie Pozdrawiam
Fancivi Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Hmm... jak dla mnie to malo wody na tym aucie ja bym go sprawdzil raczej na aucie bez wosku gdzie nie sa kropelki a tafla wody i wtedy bylo by widac jak sie sprawdza.
dzinkins Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Hmm... jak dla mnie to malo wody na tym aucie ja bym go sprawdzil raczej na aucie bez wosku gdzie nie sa kropelki a tafla wody i wtedy bylo by widac jak sie sprawdza. będzie test wchłaniania wody a test jest dla użytkowników KA których auta nie są w taflach wody
Fancivi Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 a jak mocnym APC pozbawie sie starego wosku przed nowym to bede mial tafle wody
kamilgt Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 jest i moja ulubiona nutka w filmikach ciekawe co ten ręcznik zostawiłby na moim lakierze
tfelek Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Kamil na 99% nic ale ja sie nie znam wole jana niezbędnego albo K2
dzinkins Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 ciekawe co ten ręcznik zostawiłby na moim lakierze :o W ramach testu zapraszam ocenimy
kamilgt Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 taaaaa a potem będziecie świecić na spotach ja tam nie dotykam już tego lakieru niczym oprócz rękawicy car pro i ręcznika przy polerowaniu wosku raz na 2 miesiące
tfelek Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 taaaaa a potem będziecie świecić na spotach :D ja tam nie dotykam już tego lakieru niczym oprócz rękawicy car pro i ręcznika przy polerowaniu wosku raz na 2 miesiące Oj kamil po co woskować .. też porysujesz lakier... Ręcznik jak na waflowy jest bardzo mięciutki..
Pepper Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 ciekawe co ten ręcznik zostawiłby na moim lakierze Dokładnie to samo pomyślałem, nie miałbym odwagi tak wycierać nawet swoim mega miekkim CG mamutem. Ogólnie film z mojego mycia i suszenia można by zatytułować "człowiek który bał się obudzić auto"
Geno Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 To nie jest przypadkiem ręka tego gościa, co kładł wosk na klapie w 3ce ? Widać skila ! No cóż, trzeba będzie się zastanowić, skoro wódz poleca
daniels Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 ciekawe jakby wypadł w porównaniu do mojego numer jeden od profipolisha też wafel...
dzinkins Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Dokładnie to samo pomyślałem, nie miałbym odwagi tak wycierać nawet swoim mega miekkim CG mamutem. Ogólnie film z mojego mycia i suszenia można by zatytułować "człowiek który bał się obudzić auto" _________________ No nie wiem, nie wydaje się że zrobi biedę Autko moje jaki i Twingo jest po korekcie i nie zauważyłem w obu przypadkach nic niepokojącego Za tydzień będę nakładał ponownie wosk to dokładnie obadam. Przy dobrze umytym i zabezpieczonym aucie nie widzę żadnego ryzyka
tfelek Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 No nie wiem, nie wydaje się że zrobi biedę Autko moje jaki i Twingo jest po korekcie i nie zauważyłem w obu przypadkach nic niepokojącego Za tydzień będę nakładał ponownie wosk to dokładnie obadam. Przy dobrze umytym i zabezpieczonym aucie nie widzę żadnego ryzyka Ja uważam że megsa czy sonusa ręcznik waflowy jest mniej delikatna niż ten ręcznik.. i powiem że to będzie następny zakup..
cash Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 to samo pomyślałem, nie miałbym odwagi tak wycierać Dokładnie, też używam wafla bo jest świetny, ale nie do wycierania tylko do przykładania punktowo, zabierze to może 2min więcej czasu, za to człowiek śpi spokojnie
all4auto Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Dziękuje bardzo za test, czekamy na uaktualnienia
rickson Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 ciekawe jakby wypadł w porównaniu do mojego numer jeden od profipolisha też wafel... też jestem ciekaw takiego porównania
dzinkins Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Dokładnie, też używam wafla bo jest świetny, ale nie do wycierania tylko do przykładania punktowo, zabierze to może 2min więcej czasu, za to człowiek śpi spokojnie Wiedziałem że ten temat będzie poruszony jako pierwszy pierwsze testy były z przykładaniem ale widząc że nic z lakierem się nie dzieje od "przeciągania" tak też zostało przedstawione w teście. Panowie już ja widzę te super wychuchane autka myte pianą PH 6,85000, płukane pod ciśnieniem 180,52bar z wodą zdemineralizowaną , rękawicą z puchu mamuta na szamponie neutralnym dla środowiska, suszone powietrzem filtrowanym podwójnie i przecierane QD o zawartości 120% karnauby z MF o gramaturze 100000000g/m2 A krasnoludki mieszkają w lesie
Pepper Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 dzinkins, aż tak to może nie, ale fakt że staram się w jak największym stopniu minimalizować powstawanie rys to fakt To że lakier potrafi się rysować pod samą fibrą to nie żadna fantastyka, w każdym razie jeśli tak jak napisałeś Twingo przeciąganie nic nie robi to tylko pozazdrościć. Zastanawiałem się żeby spróbować wafla i jeśli będę kupował to właśnie Microfiber Madness, mam ich inne ścierki włącznie z Dry Me Crazy i uważam, że jakość jestnaprawdę super
tfelek Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Panowie ale tam nawet docisku nie było.. takie muskanie waflem po lakierze..
lakikwap Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Wiedziałem że ten temat będzie poruszony jako pierwszy pierwsze testy były z przykładaniem ale widząc że nic z lakierem się nie dzieje od "przeciągania" tak też zostało przedstawione w teście. Panowie już ja widzę te super wychuchane autka myte pianą PH 6,85000, płukane pod ciśnieniem 180,52bar z wodą zdemineralizowaną , rękawicą z puchu mamuta na szamponie neutralnym dla środowiska, suszone powietrzem filtrowanym podwójnie i przecierane QD o zawartości 120% karnauby z MF o gramaturze 100000000g/m2 A krasnoludki mieszkają w lesie dzinkins, Noo bardzo pozytywnie zaskoczony jest, na filmikach wygląda super. Musze spróbować.
kubik Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 jest i moja ulubiona nutka w filmikach Taaaa kozak nuta tak sobie pomyślałem,że kino nieme wcale nie było takie złe .
dzinkins Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 dzinkins, Noo bardzo pozytywnie zaskoczony jest, na filmikach wygląda super. Musze spróbować. Podrzucić na testy
lakikwap Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Mariusz, ja teraz miałem tydzień testów na 2 czarnych uni. Możesz podrzucić ciekawe co na to uni..
dzinkins Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Mariusz, ja teraz miałem tydzień testów na 2 czarnych uni. Możesz podrzucić ciekawe co na to uni.. Dostaniesz po niedzieli
Rekomendowane odpowiedzi