Jump to content

problem z uszczelkami


W1Michal
 Share

Recommended Posts

jakiś miesiąc temu zabezpieczyłem uszczelki cquartzem Perl. dziś zauwazyłem że wszystkie uszczelki zrobiły się ...zielone. Przetarłem je szmatką, został na niej jakiś jasno żółty śmierdzący osad. czym to może być spowodowane ? czyżby Perl nie lubił temperatur ? czym to teraz zmyć aby je ponownie zabezpieczyć ?

Link to comment
Share on other sites

jakiś miesiąc temu zabezpieczyłem uszczelki cquartzem Perl. dziś zauwazyłem że wszystkie uszczelki zrobiły się ...zielone. Przetarłem je szmatką, został na niej jakiś jasno żółty śmierdzący osad. czym to może być spowodowane ? czyżby Perl nie lubił temperatur ? czym to teraz zmyć aby je ponownie zabezpieczyć ?

 

Dziwne :o a jak przygotowałeś uszczelki przed położeniem Perl :o

 

Kładłem Perla na uszczelki i nic się z nimi nie działo, oprócz tego że szybko spłynął :/

Link to comment
Share on other sites

przed aplikacją Perla nie czyściłem uszczelek. W sumie do głowy mi to nie przyszło, w dodatku w nowym aucie myślalem że nie jest to konieczne. W takim razie czym to teraz wyczyścić ? po wyczyszczeniu kłaść znowu Perla bez obaw ? mam delikatne uszczelki które w dodatku lubią sie "przylepiać" w upały, więc musze je szybko czymś zrobić

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.