Jump to content

Rozlane piwo - jak usunąć nieprzyjemny zapach???

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Tak jak w temacie- czy znacie jakiś szybki i skuteczny sposób na usunięcie nieprzyjemnej woni rozlanego piwa w aucie? Szef miał kiedyś podobny problem. Dał samochód do prania, ale zapach nadal się utrzymuje.

hmm mi sie rozlało piwo raz, jezdzilem tak z tym chyba z 1-2 tygodnie.... pozniej po prostu wypralem i nic nie bylo czuć 8-) wiec ogolnie nie wiem w czym problem :dontknow:

kwestia chemii? moze nieprzyłożył się ktoś?

jakies dwa tygodnie temu wylaly sie 4piwa w aucie zony w bagazniku kolo zapasowa doszczetnie zalane....

dzialanie bylo takie....

chyba z 10 mikrofibr do wytarcia tego wszystkiego do sucha....

wypsikanie wszystkiego apc i szorowanie nastempymi 5mf.... (przy okazji jak ladnie sie bagarznik doczyscil....)

wywalone wszystkie mozliwe elementy na zewnatrz do wyschniecia

wietrzenie bagażnika przez ok pol dnia

i na koniec obfite spryskanie bagaznika ag odur eliminator dwa razy....

i mysle ze jest oki, biorac pod uwage ze jezdze innym autem bo jak wiadomo jak sie ciagle przebywa w tym samy to sie czlowiek przyzwyczaja ijuz sie potem go tak nie czuje....

Panowie niewiem czy bedzie czy niebedzie..... i niebede sie kłócił ja zrobilem tak jak opisalem powyzej i pomoglo..... przeciez nie napisalem ze jest to jedyna opcja i kazdy ma tak robic, napewno jezeli ktos opisze jak pozbyl sie tego zapachu w inny sposob bedzie przydatne :good:

Odgrzeję trochę kotleta :D

Z góry wszystkim wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc. Na szczęście samo pranie wystarczyło. W przypadku samochodu od szefa pranie nie pomogło bo zapewne nieraz i niejedno piwko się tam wylało ;)

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
do wywabiania zapachów polecam na przyszłosc biobrisk autosmarta....mleko ,piwo ,wymiociny i uryna...zabija wszystko

Walczyłem ostatnio z mlekiem - Enzyme Odour Eater'em i solidną ekstrakcją (oczywiście zapach był niesamowity ;) . Ciut się sytuacja poprawiła ale czuć nadal... Czy ten Biobrisk sprawdza się na mleku? Gdzie można dostać?

Z ryby ostatnio prałem tapicerkę w bagażniku jak i całą karoserię bagażnika po zdjęciu boczków. Prałem ValetPro HD dwa razy, po porządnym wysuszeniu nie wali już rybami :D