Thomas Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Würth felgenreiniger ( Preparat do mycia felg aluminiowych ) Krótki opis produktu : Zawiera kwas fosforowy, który zapewnia wyjątkowo skuteczne i szybkie czyszczenie. Usuwa typowe zabrudzenia powstałe podczas normalnej eksploatacji jak: - pył z klocków hamulcowych, - smołę, - inne trudnousuwalne zabrudzenia. Nie zawiera materiałów ściernych rysujących powierzchnię. Teraz ode mnie : Jak na produkt do mycia felg to posiada nawet przyjemny zapach,który niczym nie przypomina mocnej chemii. Konsystencja podobna do żelu, nie spływa z powierzchni czyszczonej. Felga przed ( przejechane ok. 8 tys.km bez mycia ) : W trakcie aplikacji : Jak widać nie spływa z czyszczonej powierzchni, przywiera do brudu. Produkt został pozostawiony na feldze przez ok, 3-4 minut , felga spryskana tylko i wyłączenie wężem ogrodowym bez specjalnego ciśnienia wody : Widać różnicę przed i w trakcie mycia. Tutaj mamy już całkiem czystą felgę , zaznaczam tylko ,że aby otrzymać ten efekt felga była 2 krotnie pryskana środkiem,znaczy się pierwszy raz jak brudna ,następnie spłukana i znowu spryskana. Bardzo fajny i przyjemny do pracy środek czyści też przyjemnie co widać na fotkach bez wysiłku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosemeyer Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 I na serio zero szczotki czy pedzla? Jesli tak to fajnie :-) Tylko pewnie zabija wszystko co na feldzeq wiec wszelkie zabezpieczenia trzeba odnowic :-/ Miales cos na felgach wczesniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Jak na bezdotykowe mycie świetny efekt Gdzie go można dostać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted June 12, 2012 Author Report Share Posted June 12, 2012 I na serio zero szczotki czy pedzla? Jesli tak to fajnie :-) serio, 2 krotnie spryskane felgi , spłukane tylko wodą z węża bez żadnego ciśnienia wody. Tylko pewnie zabija wszystko co na feldzeq wiec wszelkie zabezpieczenia trzeba odnowic :-/ jak widać nie do końca ... widzisz kropelki na ostatnich zdjęciach ? Miales cos na felgach wczesniej? jakieś 3 miesiące temu nakładałem RejeX i od tamtej pory tylko myłem felgi bez uzywania tego środka .. mam go od niedawna mogę powiedzieć,że bez tego środka brud z felg nie chciał tak schodzić nawet pod ciśnieniem ... tak więc RejeX'a tu nie mieszam bo wiem jak było bez Wurtha Ja jestem zadowolony [ Dodano: 12 Czerwiec 2012, 20:21 ] Jak na bezdotykowe mycie świetny efekt Gdzie go można dostać? kupiłem od przedstawiciela przy okazji wiekszego zamówienia przez firmę, wziąłem go na próbę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rosemeyer Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 jak widać nie do końca ... widzisz kropelki na ostatnich zdjęciach? A faktycznie... sorki ale na tel ogladam i pisze i nie dojrzalem :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubertRinkon Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Ja również używam tego środka i polecam . Warunkiem żeby działało bezdotykowo jest czas jaki musi leżeć na feldze około 5 min Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted June 12, 2012 Author Report Share Posted June 12, 2012 Warunkiem żeby działało bezdotykowo jest czas jaki musi leżeć na feldze około 5 min mój leżał ok 3-4 min pierwszy raz i później po płukaniu drugi raz taki sam czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qandoo Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 No to chyba się w niego wyposaże, super na bezdotyk na szybkie mycie, bo pędzlem czasem nie po drodze, no i jestem pod wrażeniem tego że tak super umył bez szczoty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted June 12, 2012 Author Report Share Posted June 12, 2012 jestem pod wrażeniem tego że tak super umył bez szczoty ja również tym bardziej ,że na felgi poszedł teraz u mnie pierwszy raz co widać po zawartości opakowania dałem go wcześniej na silnik to z elementami alu też fajnie sobie poradził Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Może mu tak ładnie poszło, przez to, że RejeX jeszcze leżał na feldze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 przez to, że RejeX jeszcze leżał na feldze? może trochę ... chociaż RejeX był tam kładziony jakieś3 miesiące temu i przeszedł już kilka myć... ale tak jak pisałem .. nawet i wcześniej jeżeli były brudne mniej niż na fotkach to nawet strumień wody pod ciśnieniem nie dawał takiego efektu ... i były dalej brudne ... tak więc jak śmiało mówię,że to działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts