Jump to content

Salon autodetailingu

Recommended Posts

Posted

Witam,

niestety nie starcza mi czasu na samodzielne zajęcie się moim samochodem, chcę skorzystać z oferty coraz bardziej popularnych salonów. Interesuje mnie jednak jakość tych usług np. sieci S PLUS znalazłem też w swojej okolicy (Warszawa) inną firmę premiumcarcare.pl ewentualnie niedaleko http://premiumcarcare.pl/. Do S PLUS przekonuje mnie, że jako jedyni oferują naprawy szyb (a to akurat też potrzebuję) no i mają dobrą lokalizację.... chociaż przypuszczam, że te dwie indywidualne firmy mogą oferować lepszą jakość... Zależy mi na porządnym doczyszczeniu i zabezpieczeniu samochodu (VECTRA B) z uwzględnieniem możliwości finansowych. Jakie są Wasze opinie, z góry dzięki za pomoc i sugestie.

Aha sam się za to nie zabiorę brak czasu, trochę warunków, ale też i nie przepadam za zabawą w pielęgnację, wolę to zlecić komuś.

Posted

Jeśli naprawdę chcesz zadbać o swoje auto i lubisz jeździć perfekcyjnie dopieszczonym, a poza tym nie szkoda Ci na to niemałych pieniędzy, powiem jedno- http://www.car-spa.pl/

Tam możesz być pewien, że będziesz miał samochód zrobiony dosłownie na maksymalny błysk. Jeśli choć trochę się orientujesz wśród marek kosmetyków samochodowych z pewnością coś Ci da do myślenia to, że używają jako środków do pielęgnacji zymola :-]

http://premiumcarcare.pl/ - jakoś mnie do siebie nie przekonują, strona ładna, ale nawet nie mają za dużo zdjęć w galerii.

Co prawda nie jestem z Wawy, więc nie wskażę Ci innych salonów profesjonalnego detailingu, w ogóle dużo ich jest?

Czy Swissvax też wykonuje takie usługi?

http://swissvax.pl/

Posted

Dzięki, car-spa wygląda naprawdę nieźle, ale boję się że to przekroczy możliwości mojego budżetu.. no ale spróbuje sie dowiedzieć, ile u nich ta przyjemność będzie kosztować... a jeszcze co sądzicie o o tej sieciówce S PLUS? To tak na wypadek gdyby jednak cena mnie przeraziła...

Posted

Powiem tak, jesli jestes z Warszawy, to umow sie, podjedz porozmawiaj z wlascicielami i wtedy sie zdecydujesz. Kolega SM napisal troche pochopna opinie wedlug mnie. Ja nie polece ci nikogo bo znam osobiscie wlascicieli tych dwoch firm i nie chce sie wdawac w lobbing. Umow sie na spotkanie, podjedz autem i zdecyduj sam.

Posted
Powiem tak, jesli jestes z Warszawy, to umow sie, podjedz prozmawiaj z wlascielami i wtedy sie zdecydujesz. Kolega SM napisal troche pochopna opinie wedlug mnie. Ja nie polece ci nikogo bo znam osobiscie wlascicieli tych dwoch firm i nie chce sie wdawac w lobbing. Umow sie na spotkanie, pdjedz autem i zdecyduj sam.

Czy to opinia? Raczej wymieniałem punkty, które się tym zajmują, choć masz racje, że ująłem to zbyt ogólnikowo, poza tym nie byłem nigdy w takim salonie, bo nie mam możliwości, ale myślę, że wiem, co potrafią :)

Wygląda na to, że skafanderek będzie sugerował się budżetem, bo nie jest to tania inwestycja, a poza tym skoro jest laikiem w detailingu to chyba nie zda egzaminu taka rozmowa. Nie sądzę, że pojedzie tam i tam, bo używany jest bardziej konkretny wosk. On po prostu nie będzie widział różnicy, bo często są one minimalne. Musiałby się w to naprawdę zagłebić, choć zawsze warto podjechać, nic na tym nie stracisz, a może się czegoś dowiesz.

Mimo wszystko uważam, że naprawdę dobrę firmy detailingowe używające produktów z najwyższej półki są porównywalne dla tych, którzy się na tym znają, a dla innych będą takie same, zwłaszcza dla osoby, która pierwszy raz tak wypucuje sobie auto :P

Najważniejsze to pielęgnacja po, aby podtrzymywać efekt, bo co z tego, że zapłacisz full kasy i na tym poprzestaniesz? Czar "show car" szybko pryśnie.

• 1 month later...
Posted

Witam...skafanderek zrobiłes cos z tym autem ? jakieś opinie itp...