Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :-] Ostatnio po zimie przypomniało mi się, że mam myjkę ciśnieniową- bosch aquatack 115 plus. Jednak wystąpił pewien problem, mianowicie wąż popękał w dwóch miejscach, przebita jest również "tkanina", ten biały splot wewnątrz, przez co woda wydostaje się podczas mycia otworkami na zewnątrz i ciśnienie jest o wiele słabsze :? Byłem już w praktikerze, gdzie sprzęt zakupiłem i powiedzieli, że u nich nie dostanę nic takiego, następnie odwiedziłem allegro i także nic :( Może macie jakiś pomysł na naprawę tego węża? Próbowałem taśmą izolacyjną, może spróbować aluminiową? Bo póki co puszcza bokiem.

Pozdrawiam i za pomoc z góry dzięki :good:

ew. może ktoś ma doświadczenia, czy pasują węże z innych myjek ciśnieniowych ;)

Posted

Taśma nie ogarnie, trzeba kupić nowy wąż, na allegro to nie znajdziesz bo w kawałkach to tam są tylko na ciśnienia 240-300 bar który kosztuje więcej niż ta myjka. Znajdź serwis Bosch w okolicy i zadzwoń, zapytaj czy mają.

p.s. może podpasujesz z czegoś innego, jeśli dwa końce są wkręcane, masz jakieś zdjęcie końcówek?

Posted

To i tak dość tanio ;) Niestety węże wysokociśnieniowe są dość drogie, ale jest szansa, że jak z dwóch stron są takie wkręcane końcówki to podpasujesz od czegoś innego bo to są nazwijmy to "standardowe" złączki.

Posted

No to będę musiał odżałować sobie trochę mazideł na wąż ;) Dzięki wielkie za pomoc :good:

Posted

Spoko, tylko jak będziesz coś zamawiał to dla pewności zmierz średnicę gwintu na maszynie i pistolecie i sprawdź czy kupiony wąż będzie pasował, może bosch coś wycudował z rozmiarem, standard to jeśli dobrze pamiętam M22x1,5. Jak nie wiesz jak pomierzyć to sprawdź w instrukcji urządzenia.

Posted

Napisz do użytkownika z allegro mabet4 jaki wąż potrzebujesz.

Do swojego B&D jako przedłużkę kupiłem 5m za 30zł.

Posted

Daj foto drugiej końcówki od strony pistoletu.

Przez ostatni tydzień przerabiałem uszkodzoną swoją myjkę marki Stihl może coś pomogę.

Aha i jeszcze daj zewnętrzną średnicę tego trzpienia z 1 zdjęcia.

Mam parę gratów może się czegoś pozbędę za parę złociszy :mrgreen:

• 4 weeks later...
Posted

W kwestii kupna nowego węża: oryginalny może być faktycznie drogi, natomiast zamiennik masz na portalach aukcyjnych oraz w sklepach internetowych znacznie taniej,więc jeżeli obecny jest już popękany,to nie wiem czy jest sens go łatać.