Capaz Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Witam, Od bardzo dawna mam problem z prowadzeniem mojego samochodu. Wymieniłem wszystko, co można by wymienić. Zregenerowałem przekładnię. Niestety jest lepiej, ale nadal nie tak, jak powinno. Poszukuję jakiegoś serwisu, który zna się na układach kierowniczych i będzie w stanie znaleźć problem. Zwiedziłem już sporo "magików" - niestety żaden sobie nie poradził... Jeżeli znacie miejsce, do którego warto z problemem uderzyć - bardzo proszę o informację w tym temacie. Jestem z Krakowa, więc dobrze by było to w okolicy - nie mniej jednak jeżeli warto to 200-300km mogę za właściwą diagnozę przejechać. Pozdrawiam, Capaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fr0styyy. Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 A powiedz, jakie problemy masz z układem kierowniczym? Znosi na bok? Opony ścinane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capaz Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 Kierownica pracuje bardzo lekko - tak jakby miała luz. Natomiast luzu nie ma bo koła reagują. Jest to dosyć niebezpieczne i nieprzewidywalne przy wysokich prędkościach. Kasowanie luzu na przekładni nie pomaga - minimalne dokręcenie śruby powoduje że kierownica nie odbija. Na kolumnie kierowniczej i łączniku nie ma grama luzu. Wahacze, drążki, amortyzatory powymieniane. Z tyłu w zawieszeniu oraz mocowaniu dyfra wszystko co możliwe wymienione... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adii Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 a może samochód zostawia tobie 4 ślady ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADI25 Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 a może samochód zostawia tobie 4 ślady ? Ja bym pojechał na diagnostykę układu jezdnego aby sprawdzili całą geometrie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubio Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Co do BMW to nie znam lepszego gościa w krk Robert 609490648 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capaz Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 a może samochód zostawia tobie 4 ślady ? Nic na to nie wskazuje. Ja bym pojechał na diagnostykę układu jezdnego aby sprawdzili całą geometrie Dlatego właśnie utworzyłem temat, żeby znaleźć miejsce gdzie warto się udać. Co do BMW to nie znam lepszego gościa w krk Robert 609490648 Dziękuję za konkret. Bardziej szukałem kogoś, kto zajmuje się szczegółowo samym zawieszeniem, czy układem kierowniczym, ale kontakt na pewno się przyda i skorzystam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts