Jump to content

Recommended Posts

• Administrator
Posted

Czy są jakieś ograniczenia w skuteczności działania środków ściernych związane z temp,jak to ma miejsce w wypadku wosków ? Konkretnie chodzi o Ultimate Compound.

Posted

o ile sam środek nie jest lodem to nie :)

maszyną zawsze można rozgrzać lakier jednocześnie pracując nim. W przypadku obróbki ręcznej też nie powinno być problemów, bo akurat biorąc pod uwagę ten środek pracujemy ścierniwem w nim zawartym.

Posted

Witam:)Musze się podzielić własnymi doświadczeniami w tym temacie:)Dokładnie dzisiaj Używałem UC w celu pozbycia sie lekkich podłużnych rysek które zaserwował mi świerk rosnący u moich rodziców:)Na zewnątrz może było jakieś 4 stopnie a cala robotę wykonałem żółtym padem z megsa.Ryski pięknie zniknęły i nie musiałem się wiele natrudzić,dokładnie jakieś 4 min.:) Następnie warstwa coli 476 i wszystko gra:)Dlatego uważam ze nie ma znaczenia temperatura na właściwości UC byleby nie była ujemna:):)Pozdrawiam

Posted

to dobrze. jesli jutro będzie sucho a temp. ma być w okolicach 10-13st.C to zobacze jak zachowa się glinka, dc1,dc2, i nxt2.

mysle, ze w/w temp. będzie ok (moze sealant polezy z jakas godzine)

• Dystrybutor
Posted

Najniższa praca przy której pracowałem środkami ściernymi to 3*C i nie było problemów. Problemy są kiedy w niskiej temp nakładamy wosk, ale to nie wątek o tym.