Administrator Evo Posted November 13, 2009 Administrator Report Share Posted November 13, 2009 Czy są jakieś ograniczenia w skuteczności działania środków ściernych związane z temp,jak to ma miejsce w wypadku wosków ? Konkretnie chodzi o Ultimate Compound. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metys Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 o ile sam środek nie jest lodem to nie maszyną zawsze można rozgrzać lakier jednocześnie pracując nim. W przypadku obróbki ręcznej też nie powinno być problemów, bo akurat biorąc pod uwagę ten środek pracujemy ścierniwem w nim zawartym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Witam:)Musze się podzielić własnymi doświadczeniami w tym temacie:)Dokładnie dzisiaj Używałem UC w celu pozbycia sie lekkich podłużnych rysek które zaserwował mi świerk rosnący u moich rodziców:)Na zewnątrz może było jakieś 4 stopnie a cala robotę wykonałem żółtym padem z megsa.Ryski pięknie zniknęły i nie musiałem się wiele natrudzić,dokładnie jakieś 4 min. Następnie warstwa coli 476 i wszystko gra:)Dlatego uważam ze nie ma znaczenia temperatura na właściwości UC byleby nie była ujemna:):)Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchar Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 to dobrze. jesli jutro będzie sucho a temp. ma być w okolicach 10-13st.C to zobacze jak zachowa się glinka, dc1,dc2, i nxt2. mysle, ze w/w temp. będzie ok (moze sealant polezy z jakas godzine) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor m.k. Posted November 16, 2009 Dystrybutor Report Share Posted November 16, 2009 Najniższa praca przy której pracowałem środkami ściernymi to 3*C i nie było problemów. Problemy są kiedy w niskiej temp nakładamy wosk, ale to nie wątek o tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts