Jump to content

RaceGlaze Alu Bright

Evo

Recommended Posts

• Administrator

Robimy zapasy na lipcowe działanie, szukam czegoś do ogarnięcia metalowych części pod maską. Ktoś używał ww. produktu ? Zdjęcia przed/po być może ? ;)

Zuzylem 3/4 butli na testy na golych aluminiowych czesciach osprzetu silnika m.in. kolektorze, metalowych cybantach i wszystkim metalowym co bylo pod maska :-)

Zapach kwasu solnego.

Efekt taki, ze wytrawilo wszystko, ale aluminium sciemnialo i zmatowialo zamiast zrobic sie "bright" :-)

Po obfitym splukaniu efekt byl ok, ale po kilku godzinach zrobil sie masakryczny bialy nalot. Tam gdzi byl slaby dostep, to narobilo mi sporo roboty, zeby oczyscic z osadu.

Pomoglo uzycie w rozcienczeniu 1:1, ale lekki nalot nadal sie pojawial.

Mocny stuff, ale efektu wow nie bylo.

• Administrator
tęsknoty

Wiolka, ale tęsknoty za czym ? :-]

I żeby ukrócić te dziwne domysły, to owe mydełko jest jak najbardziej produktem detailingowym, nawet opisywanym kiedyś na forum ;)

• Dystrybutor
Wiolka, ale tęsknoty za czym ? :-]

oj no weź nie podpuszczaj...jakie "za czym" ?! :D;)

I żeby ukrócić te dziwne domysły, to owe mydełko jest jak najbardziej produktem detailingowym, nawet opisywanym kiedyś na forum ;)

ee nuda, a już miałam być zazdrosna :kox:

P.S.1. Ciekawe czy za OT z modem jest niższy wymiar kary :o

P.S.2. Co oni sypią do tego Monstera :dontknow:

• Administrator
miałam być zazdrosna

Miałem nadzieję że non stop jesteś :D:P

Tak w temacie - jeśli nie Alu Bright, to znacie inny preparat w sprayu do czyszczenia żeliwnych części,który usunie nalot ? Większosć siuwaksów którą można dostać, jest przeznaczona do nierdzewek,polerowanego alu, chromu etc, a takich rarytastów w pobliżu 1.9 TDI nie uświadcze ;)