heli1 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Witam przedstawiam moją weekendową prace nad Passatem B6 rok prod. 2007 kolor czarna perła o symbolu LC9Z Świeżym właścicielem autka jest sasiad, który gdzie nie pojechał słyszał „Fajne autko kupiłeś ale lakier to masz fatalny” czy coś w tym stylu. To samo zresztą usłyszał ode mnie i od słowa do słowa umówiliśmy się na korektę Co wyszło zobaczycie Czas pracy ograniczony dwa dni w weekend ok. 20 godz Użyłem 1 MYJKA KARCHER I STIHL 2 RISE AND SHINE BIG APPLE SHAMPOO 3 RENO FLASH 4 BILT HAMBER AUTO CLAY MEDIUM 5 APC 6 MENZERNA 500 , 3000 7 FLEXIPADS FUTRO POLERSKIE ORAZ PADY FLEXIPADS 3M ABW 8 DODO JUICE LIME PRIME9 COLLINITE 476 10 RECZNIK FLUFFY DRYER 11 APLIKATORY I ŚCIERECZKI Z MIKROFIBRY Tak się prezentował Zaczynamy Karcher jakiś słabiutki ale zawsze mycie zasadnicze oczyszczenie lakieru ze smoły itp. Taka piana powstała lepsze to niż nic Właściciel pomaga Glinka Reno Flash ładnie poradził sobie ze smołą wiec glinka za duzo nie zabrała Tak wygladał Passacik po umyciu i osuszeniu Czas na sprawdzenie stanu lakieru i przygotowanie do korekcji Polerka i kilka 50/50 IPA używane Tak wyglądało autko po umyciu po polerce Tym razem wypróbowałem nowy nabytek Wspomniany nabytek Teraz zdjęcia końcowe po woskowaniu Na koniec kilka zdjęć na zewnatrz Jako ze jestem początkującym wybaczcie ewentualne błedy i niedociągnięcia Pozdrawiam KONIECKONIEC Link to comment Share on other sites More sharing options...
balcerek Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Jak dla mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
uri90 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 widac jak lakier odżył ale do czego sie tu pryczepić jak zdjecia tak małe, że nie widać baboli Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Wszystko fajnie, ale jak dla mnie to przydała by się jakaś pasta polish pomiędzy menzerną 500 a 3000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
heli1 Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 Wszystko fajnie, ale jak dla mnie to przydała by się jakaś pasta polish pomiędzy menzerną 500 a 3000. Zrobiłem dokładnie tak 500 na futrze 500 z odrobiną 3000 na srednim padzie i wykończenie 3000 ale zgadzam się przydała by sie jeszcze 1000 ( tak myśle) [ Dodano: 3 Czerwiec 2012, 21:30 ] ale do czego sie tu pryczepić jak zdjecia tak małe, że nie widać baboli To moja pierwsza próba i faktycznie myślałem że większe zdjęcia wyjdą no ale wyszło jak wyszło No ale najważniejsze ze sąsiad mega zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzinkins Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Dobry początek Tak dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek305 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 B6 z 1.9 TDI.. fajna sztuka.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miskieusz Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 lakier był mocno pokatowany...bardzo mnie zaciekawiło co z tego wyjdzie, i dla mnie bardzo przyzwoicie:) właściciel pewnie zachwycony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 właściciel pewnie zachwycony? Pewnie właśnie w tej chwili flachę razem robią Autko odmienione diametralnie! Lakier miał nieziemsko skatowany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Widać ogrom pracy, efekt fajny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doman Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 I inspekcja na koniec widać przyjechała własnym pojazdem żeby nie było że cały weekend siedzi przy aucie sąsiada to mu dziecko podrzucili efekt polerki bardzo dobry ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
JM63 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Poziom coraz wyższy, taki skatowany lakier na przetłoczeniach wyciągnąć w cale nie tak łatwo... Zdjęcia po w słońcu P.S. Czapka i kapciochy mistrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts