Jump to content

Autofinesse Spritz vs Meguiars Natural Shine

Recommended Posts

Witam dziś postanowiłem przetestować dwa produkty do wewnętrznych plastików AF Spritz oraz Meguiars Natural Shine Protectant:)

Pacjent boczek od Forda Mondeo MK4 rocznik 2007 wzwyż.(zmieniłem na nowe oryginalne sztuki z zasłonkami-roletami a te boczki walają sie po piwnicy)

Spritz:

Zapach - gumy do żucia takie kulki ale zapach mnie denerwuje zbyt intensywny.)

Konsystencja - wodnista

Kolor - bezbarwny lub może lekko wpadający róż ciężko stwierdzić

Meguiars Natural Shine.

Zapach hmm nie wiem ale bardzo miły

Konsystencja - mleczko (bardzo wydajne)

Kolor - biały

74f3e5e18f62fed9med.jpg

Aplikacja AF i przetarcie microfibrą:

b0c4c505600ea46emed.jpg

Aplikacja Meguiars Natural Shine :

5beaece89e8b19f6med.jpg

Efekt :

f17ff7f487af39e0med.jpg

154ff399d2aa8aacmed.jpg

62f2e8b3a5bd14f1med.jpg

Jak dla mnie na całej linii wygrywa Meguiars Natural Shine Protectant .

Megs daje wygląd praktycznie nowego plastiku bez zbędnego połysku.Wszystko wygląda jak nowe i nie świeci się jak ..psu jajca :lol: .Naprawdę bardzo łdnie odświeża.

Jeśli chodzio AF no cóż nie zauważyłem różnicy między zwykłym przetarciem zwilżoną wodą mikrofibrą a tym środkiem :!: .

Uważam że Meg's Natural Shine Protectant to strzał w dziesiątkę .

Następnym razem przedstawie wyniki Nielsen S-A-S vs Meguiars Engine Dressing na drugim boczku(mam już wymontowany)

• Administrator
Jak dla mnie na całej linii wygrywa Meguiars Natural Shine Protectant .

Megs daje wygląd praktycznie nowego plastiku bez zbędnego połysku.Wszystko wygląda jak nowe i nie świeci się jak ..psu jajca .Naprawdę bardzo łdnie odświeża.

Jeśli chodzio AF no cóż nie zauważyłem różnicy między zwykłym przetarciem zwilżoną wodą mikrofibrą a tym środkiem .

Zdjęcia przeczą temu co napisałeś ;)

Zdjęcia przeczą temu co napisałeś

Oj Megs odświeżył do naturalnego wyglądu taki wet look bez nadmiernego połysku a AF Spritz nie dał praktycznie żadnego efektu no może dał efekt taki, że mi siedzi w nosie cały czas ten drażniący mnie zapach.

Reasumując niepotzebne wydałem kasę na tą nowość bo jest absolutnie zbędna dla mnie i niedługo znajdzie nowego właściciela :D:D

• Administrator

Jak pójdziesz do salonu Forda, to zobaczysz że plastiki są zdecydowanie bliższe stronie ze

Spritzem, niż tej z Natural Lookiem ;)

Jak pójdziesz do salonu Forda

No pójdę ale 2013 roku oglądać nowe Mondeo MK5.

Reasumijąc jak dla mnie oczywićie Meg's ożywia plastiki i nic się nie świeci nie drażni itd itp.

A AF daje efekt bardzo bardzo matowy bez zbędnego odświeżenia.

pozdr Leszcz

Nielsen S-A-S
??

Posiadam, używam jestem zadowolony, ale do środka bym nie użył. Zapach w środku wybaczalny jest jak jesteś obwoźnym szewcem i otwierasz kipę z butami ;)

Nielsen S-A-S
??

Posiadam, używam jestem zadowolony, ale do środka bym nie użył. Zapach w środku wybaczalny jest jak jesteś obwoźnym szewcem i otwierasz kipę z butami ;)

Heh mam boczek w piwnicy i chodzi o zobaczenie efektu dwóch różnych dressingów.Wiem zapach zapachem ale dość szybko się ulatnia.

Dopóki w szafce z kosmetykami w garażu nie stanął Stripper to pierwszym, który bił był właśnie S-A-S. :D W sumie to tylko test, ale prędzej powinien byc Choice od Nielsena.

Powodzonka

• 5 months later...

Ostatnio dotarła do mnie paczuszka z AF Spritz, i wszystko ładnie pięknie, super opakowanie itp. Ale nie o opakowanie tu chodzi :) Szybko lecę do fury żeby go sprawdzić i...klapa :( Zapach bardzo słabo wyczuwalny podczas aplikacji i delikatnie lejący się triger :/ . Póki co Sonax Extreme pokonuje go w każdym calu. Dam jeszcze AF szansę się zrekompensować zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Dodatkowo zmienił się odrobinę atomizer, dokładnie sposób dozowania produktu (na starym, płyn nanosił się w formie "O", natomiast po zmianie nanoszony jest "klasycznie" jak np. w płynach do mycia szyb itd.) rączka do spryskiwania oraz blokada przed przypadkowym użyciem również zostały zmienione. Tak czy inaczej zastanawia mnie czemu przecieka Ci triger, ponieważ sam mam oba rodzaje i z żadnym nie dzieje się nic niepokojącego.

Jeżeli chodzi o działanie Finale i Striptz to raczej nie, bynajmniej ja nic takiego nie zauważyłem podczas stosowania, konsystencja, kolor(preparatu), wykończenie takie samo w obu przypadkach jak przed zmianą zapachów czy też atomizerów. Chociaż nie ukrywam brakuje mi zapachu wisienki o poranku i cukierków o zachodzie słońca kiedy kończe "odświeżanie" autka po całym tygodniu :D