Jump to content

Recommended Posts

• Administrator
Posted

Testów już miało nie być...ale tak okolicznościowo, bo dzisiaj mamy 3 urodziny forum , wrzuce małe conieco na temat nowego produktu GTechniqa - C 1.5 Silo Seal

:)

Na początek oficjalna prezentacja produktu przez GTechniq :

i opis ze strony dystrybutora :

Doskonała trwałość.

Minimalizuje przywieranie brudu oraz wody.

Działa na wszystkich powierzchniach zewnętrznych.

Może być stosowany na wykończeniach matowych.

Zalecenia bezpieczeństwa

Nie spożywać

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci

Unikać długotrwałego kontaktu ze skórą

Nie wdychać gazu / dymu / pary / rozpylonej cieczy

Przechowywanie i Używanie

Nie stosować w pełnym słońcu.

Powierzchnie powinny być czyste i suche.

Rozpylić na powierzchnię i następnie rozprowadzić i wypolerować szmatką z mikrofibry

Usunąć nadmiar produktu oddzielną mikrofibrą.

Może być stosowany na wszystkich powierzchniach zewnętrznych, w tym chromu, stali nierdzewnej, tworzyw sztucznych i wykończeń gumowych.

Aby uzyskać dodatkowy połysk, odczekaj 10 minut i powtórz kroki aplikacji.

Przechowuj preparat w suchym i chłodnym miejscu.

C 1.5 jakie jest każdy widzi - spray, więc sposób aplikacji jest oczywisty , psikamy i przecieramy , na tym koniec.

Test zrobiłem u siebie na masce , która została przygotowana pastami Scholla i Menzerny, a następnie kilkukrotnie przetara Eraserem. Następnie poszły 2 warstwy C 1.5 , w 20 minutowym odstępie :

isdsc03964.jpg

isdsc03958.jpg

isdsc03944.jpg

isdsc03954.jpg

isdsc03955.jpg

isdsc03956.jpg

Miałem drobne problemy z "wypacaniem" się produktu, ale to wynikało raczej z nadmiaru psiknięć, kilka dotarć załatwiło sprawę. Czas potrzebny na zrobienie maski to jakieś 30 sekund , całe auto można bez problemu oblecieć w kilka minut.

Test nie byłby testem bez lania wody :-] I tutaj miłe zaskoczenie, bo zachowanie wody zupełnie jak po dobrym "woreczku" , a nie po małym chemiku.

Foto :

isdsc03966.jpg

isdsc03967.jpg

isdsc03970.jpg

isdsc03971.jpg

isdsc03975.jpg

isdsc03978.jpg

isdsc03980.jpg

isdsc03982.jpg

Video :

Dodać mogę jeszcze że maska było dużo mniej zabrudzona po nocnym deszczu , ale żeby wyciągnać jakieś wnioski jest za wcześnie, trzeba by zrobić porównanie świeżego wosku vs C 1.5.

No ale i tak myślę że za tą cene , w połączeniu z szybkością i łatwością użycia... :o:song: Gdybam sobie, jeżeli C 1.5 sprawdzi się w dłuższym okresie czasu to przy lipcowym projekcie Leona, głównym bohaterem nie będzie SV , a tandem C1 & C1.5 :-]:D

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evo :good:

Jedyne "pytanie" jakie mam do "1.5", to trwałość...

Jeśli dłuższa niż tydzień, to....chyba nadchodzi zmierzch "woreczków"... :shock::o:D

Posted

Efekt... chyba czern zaczyna mi sie podobac i efekt jej blasku ;D a pytanie techniczne ile ml produktu ubylo?

Posted

Mnie by takie coś pasowało. Oblecieć po każdym myciu i spokój. Bez drżenia-leży jeszcze woreczek czy nie....

• Administrator
Posted
Test z tych endurance czy do momentu aż sie coś nowego nawinie?

Raczej to drugie, produkt wg producenta ma leżeć conajmniej kilka miesięcy , ale dla mnie priorytetem jest zmniejszona podatność na brudzenie a w tym GTechniq podobno jest dobry.

a pytanie techniczne ile ml produktu ubylo?

Nie mam pojęcia, ale tak na szybko licząc to jakieś 10-15 ml , patrząć po tym ile ubywa po jednym strzale i ilości strzałów na całą maske. Producent zdaje się mówi o 30ml na auto przy jednej warstwie.

Posted

Evo :good: Z mojej strony dzieki bardzo za test! ;)

Sam mialem robic test tego bo jakos nie chcialo mi sie Norkom wierzyc ale widze ze sie pokrywa.

Wiadomo ze GTechniq robi dobre produkty i cenowo, czy to PL czy NO wychodzi to bardzo ladnie.

Jak dla mnie, calkowicie osobiscie, bo o biznesie na wieksza skale narazie nie mowie, nic woreczkow nie zastapi :P

Nawet ze wzgledu na zapach, poczucie tej malej ekskluzywnosci i samo trzymanie dzemola w reku :dontknow:

• Administrator
Posted
Możesz go jakoś porównać z Body Wrap'em?

Szybkość i łatość uzycia po stronie C 1.5 , śliskość po stronie BW ( choć to akurat w produktach z kategorii "powłok" ma małe znaczenie) , kropelkowanie mniej więcej po równo. BW w moim przypadku ( i nie tylko, patrząć co wypisują na DW ) miało tendencje do bardzo mocnego wypacania, Gtechniq przy nałożeniu cienkiej warstwy nie robi takich problemów.

A, i bym zapomniał - producent podaje że C 1.5 ma pewne właściwości wypełniające. Ciężko to sprawdzić na moim aucie bo jak wiadomo Leon rys nie ma :-]:D:P , ale to też się przetestuje.

Posted

Szkoda ,że test nie z kategorii Endurance. Przy takim produkcie fajnie byłoby się pokusić o jakieś wniosku końcowe z perspektywy czasu ale rozumiem założenia :)

P.S.

Małe OT: Evo Jaką jest przeciętna, pewna znana Ci trwałość body wrapa? Trochę szału odnośnie jego było ale po zimie nikt o nim nie wspominał. Pamiętam ,że pisałeś na jesieni ,że odbywał się test DG 105 vs. Body Wrap... W jednym zdaniu można jakiś wynik?

• Administrator
Posted
odbywał się test DG 105 vs. Body Wrap.

Miał się odbyć... :oops: Nie pomogę niestety, sprzedałem BW zanim udało się go coś więcej potestować.

Posted

Evo: Wydaje mi sie ze Twoj tescik tego produktu mozna zamiescic takze na norweskim forum. Niech widza ze Polacy tez potrafia i to bardzo dobrze! ;)

Co Ty na to ze ja tlumacze na nor a Ty z Twojego konta wrzucasz gotowca?

Tylko nie wiem jak to bedzie jak "norweskie" litery Twoja przegladarka przemieni na krzaczory? Czasami tak bywa na pl kompach..

• Administrator
Posted

Luz, jak chcesz to działaj ze swojego konta ;)

Posted

Ok, jakos w weekend to wrzuce.

Jakby co to podam nr do Ciebie jakby byly pytania :mrgreen:

Posted

Evo, C 1.5 siedzi jeszcze na masce czy ustąpił miejsca czemu innemu ?

Posted

W takim razie uprzejmie poproszę o krótką relację jak się sprawy mają po tygodniu ;):-]

• Administrator
Posted

Ostatnio myłem w czwartek i było jak pierwszego dnia , jutro może umyje kolejny raz. Generalnie jest ciężko, bo żeby było miarodajnie to mycie = glinkowanie w moim przypadku, bo auto stoi pod drzewem non stop ostatnio :/

• 2 weeks later...
  • Administrator
Posted

Jutro/w piątek leci na maske coś innego, więc przed zdjęciem zrobie filmik ;)

• Administrator
Posted

Doooobra, jest filmik, są zdjęcia.....ale zanim wrzuce musze mieć zapewnienie od Partnerów że mają wystarczające zapasy C 1.5 na półkach...... :-]:D:P