Jump to content

Chevrolet spark

Recommended Posts

Na wstępie napisze że samochód jest nowy odbył drogę z salonu do domu i po bułki - niestety w deszczu, lakier był w bardzo dobrym stanie więc prace ograniczyły się do solidnego umycia i zabezpieczenia. Pomimo prostego zadania zleciał nam cały dzień.

Główną przyczyną naszych działań było zabicie majówkowej nudy, stworzenie fajnego filmu no i zabezpieczenie samochodu aby lakier jak i plastiki długo cieszyły oko. Autko w rodzinie więc pod stałą obserwacją !

Zdjęcia są wycinkami z filmu (filmowanie, ustawianie, itp zajmowało kupe czasu a pomagać przy pracy też musiałem), gdyby nie zasady forum to w temacie znajdował by się sam film, nie lubię relacji z 200 zdjęciami, więc krótko i konkretnie a na koniec najlepsze czyli film w jakości HD jak na dzisiejsze standardy przystało.

Mycie, suszenie:

-Kenotek active foam

-Kenotek apc

-Brickport

-Rise & shine big apple shampoo

-HDC na szyby gdyż meguiars glass cleaner nie dał rady

75283345.jpg

15206079.jpg

41893798.jpg

81979585.jpg

45110673.jpg

71665222.jpg

82121936.jpg

13090606.jpg

87017400.jpg

48958350.jpg

26579020.jpg

Odkurzanie wnętrza, zabezpieczenie plastików:

-Vp interior apc

-natural look

10518143.jpg

Lakier, plastiki zewnętrzne i oponki :

- Zymol HDC

- Zymol carbon

- 303 protectant na każdy zewnętrzny plasticzek

- meguiars endurance na opony

36213137.jpg

66887490hx.jpg

60696717.jpg

finał:

64775241.jpg

90761008.jpg

A teraz najważniejsze czyli film, nie ukazuje on wszystkiego ale daje jako taki obraz .

https://vimeo.com/41473893

Ciekawostki:

-samochód ma przejechane dopiero 300km a już musiał przejśc zabezpieczenie podwozia gdyż w tylnych nadkolach była goła lakierowana blacha... stąd użycie brickporta - panowie zaszaleli przy pryskaniu i było co zmywać.

-za tylną półkę trzeba dopłacić ekstra jako opcja... ale dużym plusem jest 6 airbagów :)

Filmik i pracka :good:

Nic dodać, nic ująć :) Filmik wyszedł świetnie jak na moje - nie jest nudny co jest naprawdę nie lada wyczynem :D

Swoją drogą co to za kawałek w tle na tym filmiku?

Filmik świętny, chyba najlepsza relacja filmowa jak do tej pory była :good::good::good: Panowie czekam na więcej takich, bo naprawdę ogląda się z wielką przyjemnością ;)

hohoho...filmik... :song::song::song: przydałbyś się w WWL, przy zamieszaniach i sianiu niepokoju :D

jakby co, spanie, jadło i napitki zapewnione - all inclusive :kox: memory, "5" - też do ogarnięcia... :D

HDC by hand - nie "na okrągło" :acute::P , napisane na butli co i jak. To tyle z czepiania :-]

Sympatyczny samochodzik, na S8 postrachu może nie zasieje, ale wyróżnia się in plus wśrod Octavi, Fabi, Pasków itd.....

:good:;)

• Moderator

Też mnie nie przekonuje wyścig na ilość zdjęć w relacjach :)

A twoją relację ogląda się super - montaż filmiku :good:

Relacja z mycia i woskowania nowego samochodu też może być ciekawa :-]

Praca przy aucie... jak to praca przy nowym samochodzie. :P;)

Natomiast relacja, sposób umieszczenia zdjęć jak i one same bardzo mi się podobają :good:.

Jeżeli chodzi o filmik to naprawdę świetny :good::good:, jak zacząłem oglądać to pierwsze moje skojarzenie to filmiki z vag event'ów. :)

jodan, tak samo mi się skojarzył filmik :D Jakość i wykonanie na podobnym poziomie i jako amator wiedzy w temacie kręcenia filmów i ich składania, pokusiłbym się o stwierdzenie, że poziom taki sam :good:;)

wojtas88, 68km... jedzie jak ma jechać, typowo miastowy do spacerowego toczenia :)

gruby_RS idzie czas wakacyjny więc mniej pracy więcej wolnego ktoo wie ktooo :-]

a co do HDC to miałbyć maszynowo ale wkońcu poszło ręcznie, kolega okti mnie też upominał że pisze inaczej ale powiedziałem rób kołami :kox:

Zybercik Glidecam pro ale i jedno ujęcie jest ze slidera ale nie lubie go

Zdjęcia to wycinki z filmu, nie ma szans latać ze sprzętem i robić jeszcze zdjęcia... za dużo przepinania wszystkiego :lol:

Praca przy aucie... jak to praca przy nowym samochodzie. :P;)

Chyba nie wiesz jak wygladaja auta po transporcie do salonu - wierz mi jest co robić i niektore moga od razu isc po finishowy pad. Wiem co mowie przyjmuje kilka nowych w tygodniu.

lakier był w bardzo dobrym stanie więc prace ograniczyły się do solidnego umycia i zabezpieczenia.

miHoo79, to zdanie mówi wszystko i na tej podstawie napisałem swoje, które zacytowałeś, poza tym na końcu mojej wypowiedzi są takie dwie "buźki" obrazujące ton mojej wypowiedzi.

W każdym bądź razie masz rację nie wiem jak wyglądają auta po transporcie do salonu, ale cieszę się, że Ty wiesz ;).

lakier był w bardzo dobrym stanie więc prace ograniczyły się do solidnego umycia i zabezpieczenia.

miHoo79, to zdanie mówi wszystko i na tej podstawie napisałem swoje, które zacytowałeś, poza tym na końcu mojej wypowiedzi są takie dwie "buźki" obrazujące ton mojej wypowiedzi.

W każdym bądź razie masz rację nie wiem jak wyglądają auta po transporcie do salonu, ale cieszę się, że Ty wiesz ;).

Ale po co ta napinka? :/