Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Niedługo mam zamiar przeprowadzać korektę lakieru na samochodzie. Wiąże się z tym też m.in. korekta przednich lamp. W tym przypadku jednak nie wystarczy sama polerka, ponieważ z lamp zaczął złazić lakier bezbarwny/warstwa ochronna.

Czy jest ktoś w stanie polecić jakiś klar, którym można potraktować zmatowione papierem wodnym lampy?

Szukam generalnie czegoś sprawdzonego, co posiedzi na samochodzie - bez efektu żółknięcia kloszy - conajmniej 2 lata.

A oto efekt myjni automatycznych w których wręcz zakochała się poprzednia właścicielka samochodu:

img0753qa.jpg

img0754za.jpg

img0755xr.jpg

img0757y.jpg

img0758ata.jpg

img0756b.jpg

Update:

Oprócz lakieru możnaby próbować zastosować Cquartz, OptiCoat2.0 albo np Gtechniq c1 lub c4, ale czy to zadziała jeśli kompletnie pozbęde się bezbarwnego z klosza (oczywiscie wodnymi papierami + polerka)?

Wydaje mi się, że cały bezbarwny zejdzie jeśli będę chciał wyrównać obecną powierzchnie klosza.

Posted

cyga, Różnego typu kwarce raczej średnio zabezpieczają reflektory, ja u siebie po prostu raz do roku przelatuje je papierkiem i jest ok ;)

Posted

Trzeba to usunąć czyli po prostu spolerować klosze. Miałem u siebie to samo ,a nawet gorzej. Teraz są jak nowe. Po spolerowaniu zabezpieczyć woskiem razem z nadwoziem. Voila.

Posted
mnie na 70% jest to pajęczynka w strukturze klosza której nie usuniesz.
Jesteś w błędzie. Da sie to bez problemu usunąć -jest to nawierzchniowa warstwa ochronna.
Spróbuj papierem od 600 min.
Za gruby. Za dużo roboty później.Zaczynam zazwyczaj od 1000 i to wystarcza.
Posted
Zaczynam zazwyczaj od 1000 i to wystarcza.

Tak mi się właśnie wydaje, żeby zacząć od 1000 i dojść do 2500 czy nawet 3000 a potem polerka.

SzaKal, no a co jeśli użyje dedykowanego do tworzyw Gtechniqa C4?

Posted

cyga, Nie wiem tego nie używałem, miałem bardziej na myśli środki typu Cquartz, OptiCoat ... spróbuj może akurat :o

Posted

SzaKal, narazie spróbuje rzeczywiście tego C4. Zobaczymy ile to posiedzi i z jakim efektem. Dzięki za porady :good: