piozar Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Witam wszystkich Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić moje pierwsze kroki z autodetalingiem. Tzn pierwszy krok już był we wrześniu, ale nie publikowałem fotorelacji. Teraz natomiast napstrykałem trochę fotek. Zrobiłem tylko 2 zdjęcia przed procesem mycia, ale mogę powiedzieć, że ogólnie samochód był zadbany. Niestety miałem tylko 8 godz, a więc niestety jest dużo niedociągnięć, np, nadkola. Wnętrze też zostało umyte po łepkach, a więc nawet nie prezentuje... Moje zabawki: mycie: - zwykły szampon za 10zł - pierwsze mycie po zimie to chyba przejdzie na drugie kupie już sobie jakiś pożądany (jakieś sugestie?), - rękawica z tesco, - dwa wiadra, - benzyna ekstrakcyjna (na smołę i smar na drzwiach) - ściereczki i pędzelki itp - ręcznik do osuszania - myjka nilfisk glinka: Bilt Hamber Auto Clay Soft 200g cleaner: Dodo Juice Lime Prime 250ml wosk: Finish Kare Hi Temp 1000P (nadwozie +powierzchownie felgi) opony: topdrive (niższa półka) szyby: zwykły płyn do szyb dużo ściereczek z mikrofibry Wnioski: - trzeba znaleźć więcej czasu ale z tym może być trudno.... mieszkam w bloku i rzadko mam okazje poświęcić dłuższą chwilę autu, gdy jestem na wsi.... - Nie użyłem apc do progów, i drzwi - mniejsza zabrudzenia poszły normalnie szamponem i pęczelkiem, a większe ściereczką z namoczoną benzyną ekstrakcyjną. Wiem, że ta benzyna to wbrew myśleniu na forum, ale jakoś mam wrażenie, że myjąć apc i pędzelkiem zawiasy drzwi to może to wymyć smar z zewnątrz zawiasu - ściereczką jakoś sobie poradziłem - muszę wziąć się za wnętrze w niedalekiej przyszłości, - można by znaleźć czas na nadkola, Zapraszam do komentowania Sorrki za jakość zdjęć - miałem słaby sprzęt pod ręką.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Wklej większe zdjęcia (800 x 600) bo ciężko się ogląda klikając każde po kolei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Wrzucił byś zdjęcia w normalnym rozmiarze, a nie miniaturki - nawet się nie biorę za oglądanie Zerknij proszę na inne relacje w tym dziale i zobacz jaka różnica w oglądaniu czekamy na zmianę rozmiaru zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 TOPDRIVE jak dumnie stoi na dachu Napewno na końcu relacji chcesz nam pokazać brudne opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J0NES Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 cóż mogę powiedzieć piękne i wygodne bmw też taką śmigam teraz więc swoje się chwali a co do relacji popraw kolejność zdjęć i jak na samo umycie zwykłymi środkami i woskowanie wyszło całkiem całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceEternity Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 TOPDRIVE Kupiłem to kiedyś w Tesco... tragedia teraz to wylałem szkoda czasu na to Po za tym fura trochę wartościowa a kosmetyki z bardzo niskiej półki... Coś tu nie gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Topdrive to największa tragedia jaka jest dostępna dla "zwykłych" zjadaczy chleba. Coś do kokpitu kiedyś kupiłem z tej "firmy", o efektach nie pisze, skończyło się na tym, że psu bude tym czyszcze Nie wiem czy to wina zdjęć, ale jakoś blasku nie potrafię dostrzec Wierzymy, że następnym razem będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziopilot Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Jak zakrywamy tablice rejestracyjne warto tez zakryc naklejke na szybie Smiesznie to wyglada jak auto z wyzszej polki myje sie produktami topdrive'a . Chodzi mi tu głownie o ich dzialanie, zywotosc itd... Swoja droga, same auto.. no fajne no Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 nogi za myjką fajne, ale te kłaki na rękach ... fajna fura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miczu Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Rzucił mi się w oczy nieobklejony pędzelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piozar Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Jak zakrywamy tablice rejestracyjne warto tez zakryc naklejke na szybie Smiesznie to wyglada jak auto z wyzszej polki myje sie produktami topdrive'a . Chodzi mi tu głownie o ich dzialanie, zywotosc itd... Swoja droga, same auto.. no fajne no No wiem wiem, jakiś dobry szampon (Duragloss/Banana Gloss Shampoo /ValetPRO Poseidon Carnauba Wash) i do opon (Poorboy's Bold N Bright Tire Dressing ???)kupie po wypłacie Szykuję się jeszcze na pianownice (GLORIA Foam Master FM10), bo często myję auto na myjni bezdotykowej, ale strasznie droga jest Rzucił mi się w oczy nieobklejony pędzelek. Dzięki za sugestie, napewno się poprawie Ogolnie dzieki za sugestie i porady- wiedziałem ze mogę na Was liczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Widać auto z serwisu "Rawski" często przyjeżdżają tam ciekawe egzemplarze,nie zawsze o własnych siłach... Broń boże nic nie sugeruje Przydało by się pędzelek okleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piozar Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Widać auto z serwisu "Rawski" często przyjeżdżają tam ciekawe egzemplarze,nie zawsze o własnych siłach... Broń boże nic nie sugeruje Przydało by się pędzelek okleić No niedawno kupiony. Narazie przejechałem 30tys i większych problemów nie było, ale zobaczymy. Co do "reklamy" rawski to zniknie bo mam dużo lepszego mechanika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piozar Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 W końcu wziąłem się za wyczyszczenie felg przeznaczonych na zimę Zabawy było dość dużo, bo felgi nigdy nie były czyszczone, ale po wielu przejściach jakoś sobie poradziłem:) Muszę się przyznać, za pierwszym podejściem felgi potraktowałem rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym i zwykłą ściereczką. Oczywiście praca szła ciężko. Po usilnej 2-godzinnej walce z tylko jedną felgą odpuściłem i wybrałem się na zakupy Kupiłem 4nano Rim Cleaner+ 1L i praca szła jak marzenie, a tak dokładniej - spryskałem całość i rozprowadziłem pędzelkiem - poczekałem 10 min - efekt był mizerny a więc jeszcze raz spryskałem i rozprowadziłem pędzelkiem - poczekałem 10 min - spłukałem wodą - gdzieniegdzie znalazłem jeszcze małe niedociągnięcia, które już doczyściłem bez problemu rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym - umyłem felgi zwykłym tanim szamponem - rezultaty poniżej Felgi nie są w idealnym stanie -przydała by się profesjonalna renowacja, ale ogólnie efekt pracy uważam za dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 piozar, ta woda w wiadrze do płukania zawsze taka brudna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSO-Team Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 piozar, dla bezpieczeństwa owiń sobie taśmą izolacyjną tą blaszkę co trzyma włosie w pędzlu (w tym którym myłeś felgi). Może taka blaszka nie zarysuje lakieru na feldze, ale pamiętaj "Przezorny zawsze ubezpieczony" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piozar Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 piozar, ta woda w wiadrze do płukania zawsze taka brudna ? Obrazek hmm po pierwszym myciu była tak brudna, później została wymieniona na nową. Wiaderko trochę małe, a więc pewnie dlatego tak się woda brudzi szybko. Coś z tym zrobię może piozar, dla bezpieczeństwa owiń sobie taśmą izolacyjną tą blaszkę co trzyma włosie w pędzlu (w tym którym myłeś felgi). Może taka blaszka nie zarysuje lakieru na feldze, ale pamiętaj "Przezorny zawsze ubezpieczony" dzięki za uwagę. wykona się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi