Bronek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Siema Taki piekny dzien a musialem sobie humor popsuć!] kupiłem resinol Atas na żywice I chyba był za mocny dla mojego lakieru, jasno-niebieski metalik. Na masce powychodziły jakies takie smugi matowe jakby, ale potarłem pastą tempo i jakoś troche zginęły. Gorszy problem na dachu, w miejscu gdzie mialem robioną zaprawke/przez lakiernika/ ten preparat wszedl w jakąs dziwną reakcje z lakierem z zaprawki, placek zaprawki stał sie matowy, kompletnie sie oddzielil od reszty lakieru, ktory sie blyszczy. Wczesniej nie bylo widac roznicy, nie bylo widac nawet gdzie byla robiona zaprawka. Co moge zrobic? polerka u lakiernika pomogła by przywrócić blask? Ile moze kosztowac polerka maski we Wrocławiu? to bym odrazu zrobil.FOTKA
SzaKal Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Bronek, Wszystkie preparaty do usuwania żywicy są bardzo silne (że dosłownie matują powierzchnie) ale w większości przypadku po usuwaniu żywicy przelatuję samochód clinerem i jest wszystko ok .
damian Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Wygląda mi na nieumiejętne posługiwanie się produktem, bo sam używałem ten preparat i zero problemów! Stosowałeś się do instrukcji, umyłeś auto po skończeniu?
Bronek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 po skonczonym usuwaniu, umylem całe auto ręcznie gąbką ciepła woda i szampon autobella. i jak wyschło to soe załamałem. A co sądzicie o tej polerce? może pomóc?
damian Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 po skonczonym usuwaniu, umylem całe auto ręcznie gąbką ciepła woda i szampon autobella.i jak wyschło to soe załamałem. A co sądzicie o tej polerce? może pomóc? Moze za dużo psiakłeś na lakier, albo za długo leżał na lakierze, bo inaczej nie da się tego wyjaśnić. Polerką u lakiernika to się prosisz o bana na tym forum A co uzywałeś do ścierania?
Bronek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 do ścierania, szmatka miekka, tam jest napisane zeby trzymac ok 1min. Tzn ze polerka odpada? czy że mam ją samemu zrobić? a nie u lakiernika? Po dzisiejszym dniu stracilem na pewien czas pewność siebie przy aucie.
damian Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 do ścierania, szmatka miekka, tam jest napisane zeby trzymac ok 1min.Tzn ze polerka odpada? czy że mam ją samemu zrobić? a nie u lakiernika? Po dzisiejszym dniu stracilem na pewien czas pewność siebie przy aucie. Zazwyczaj lakiernicy nie potrafią robić polerki, może Ci to wypoleruje, a przy tym narobi halogramów. Na forum masz jednego z partnerów blisko Ciebie, bo Jelcz-Laskowice napisz do niego pewnie coś na to poradzi bez potrzeby polerowania lakieru maszyną.
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Bronek, z Wrocławia jest kilku forumowiczów którzy nie raz pokazali że polerka w ich rękach czyni cuda - popytaj na PW. Na pewno Ci ktoś pomoże.
patol Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 W sobotę będzie spocik organizowany w Jelczu - Laskowice... będzie tak kilka osób co polerką umie sie obsługiwać... nawet jak czasu nie będzie na całe auto to chociaż się zobaczy i poradzi.
Rekomendowane odpowiedzi