przemko99 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam, pilnie potrzebuje pomocy - prałem dzisiaj tapicerkę środkiem VALETPRO HEAVY DUTY CARPET CLEANER i zauważyłem zacieki na elementach plastikowych oraz wstawkach na fotelach ze skóry ekologicznej. Pomóżcie czym je można usunąć bo wygląda to okropnie zwłaszcza na fotelach (wstawki ze skóry ekologicznej). Próbowałem już wszystkie znane mi sposoby i nic nie pomaga...
SzaKal Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 przemko99, Jak się pierze tapicerkę to trzeba dbać o to by pryśnięte przypadkiem plastiki od razu przetrzeć ... Czyściłeś silniejszym stężeniem APC te plastiki ? i nic ? jak tak to już nic nie zrobisz, jedynie nałożyć dresing i trochę mniej widoczne to będzie.
przemko99 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Właśnie nie przetarłem od razu tych plastików:(. A jeśli chodzi o syntetyczną skórę- czym można próbować? Czy ewentualnie można się podratować farbami do skóry?
ultratouch Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Spróbuj psiknąć VP HD carpet cleaner na szmatkę i przetrzeć te elementy na których są zacieki a na koniec przetrzeć całość zmoczoną w wodzie wilgotną fibrą. Mi bez problemy zeszły zacieki po nim APC meg'sa 1:10.
SzaKal Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 przemko99, Jeżeli żaden cliner do skóry tego nie usunie to farbować można jak najbardziej.
przemko99 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Dziękuje Wszystkim za rady. Jeżeli coś Wam jeszcze przyjdzie do głowy to piszcie - każda rada jest cenna. PS. Czy skórę ekologiczną farbuje się tak samo jak naturalną?
Dystrybutor muzycom Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Generalnie farbowanie eko skóry do prostych nie należy i nie polecam tego osobom niedoświadczony, a tym bardziej jeśli świadczą usługi. Niegdy nie masz gwarancji, ze farba będzie się trzymała. Nigdy nie wiesz z jakiego materiału została wyprodukowana ekoskóra. Różne środki trzymają się różnych rodzai powierzchni. Nieraz trzeba stosować różne patenty typu: lakier bezbarwny spray -> farba do skóry -> wykończenie. Jeszcze jeśli powierzchnia nie jest używana to pół biedy. Wklej zdjęcia zacieków zanim wyczyścisz czymś mocnym.
przemko99 Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Byłem w studiu detalingowym i wyczyścili mi fragment ale nie chcieli podać co to za preparat- może pomożecie? Preparat był płynny i nanieśli niewielką ilość atomizerem/spryskiwaczem następnie czyścili fragment szczotką i przetarli fibrą - czo to za środek?
SzaKal Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 przemko99, Pewnie jakieś APC alba jakaś piana aktywna, a więc jednak schodzi ?
ultratouch Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Byłem w studiu detalingowym i wyczyścili mi fragment ale nie chcieli podać co to za preparat- może pomożecie? Preparat był płynny i nanieśli niewielką ilość atomizerem/spryskiwaczem następnie czyścili fragment szczotką i przetarli fibrą - czo to za środek? To co miałeś na myśli w pierwszym poście pisząc : "Próbowałem już wszystkie znane mi sposoby i nic nie pomaga..." ?
przemko99 Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Schodzi:) Użyłem agresywnego środka....... mleczko Cif i mikrofibra. A środek, który użyli w studio to chyba Colourlock zestaw do pielęgnacji.
Dystrybutor muzycom Opublikowano 7 Maja 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Raczej jego mocna wersja.
Rekomendowane odpowiedzi