Jump to content

Szybkie pytanie - dywaniki

RASUK

Recommended Posts

Jak najlepiej wyczyscic dywaniki materialowe? Nie sa jakos nadzwyczajnie ubrudzone ale wiem ze mimo iz je dobrze wytrzepie/odkurze, to samo przecieranie gabka z szamponem (Mgs interior) niewiele da z racji na duza ilosc kurzu wewnatrz.. Czy jest jakis uniwersalny sposob, nie wiem..moze karcherem, albo moze namoczyc je na pare godzin a potem splukac caly kurz i syf wezem zanim zaczne je czyscic..

..?

A ja z racji tego, że jeszcze nie posiadam odkurzacza piorącego to lecę tak:

- pianownicą Nielsen Nap Low Foam

- tarcie szczotką do tapicerki

- płukanie karcherem

Wychodzi naprawdę porządnie tylko czas schnięcia trochę długi, no ale coś za coś. Bez dobrego wypłukania materiału efektu nie uzyskasz.

W sumie to nie mam szczotki do tapicerki, o jaka konkretnie chodzi i czym moge ja zastapic, rozumiem ze chodzi o jakas miekka..?

Zamiast APC moge uzyc Mgs Shampoo do tapicerki ten w fioletowej/rozowej butelce?

http://www.touristinformationcentres.ne ... ANER33.jpg

Widzialbym to tak:

1. trzepanie,

2. odkurzenie (odessanie czego sie da)

3. namoczenie (1godz)

4. opryskanie Mgs Interior Shampoo *(mysle ze moge go nawet rozcienczyc bo to jest jakis heavy duty z tego co kojarze, albo poprostu nalozyc niewielka warstwe..

5. mycie (szczotkowanie)

6. plukanie

7. suszenie

??

Warto byloby np pokryc to aktywna piana ValetPro z Marolexa jako punkt 3 (namoczenie?)

• 1 month later...

Ja swoje dywaniki jeżdżę prać na myjnię parową, mam dwie u siebie w mieście. Dobra chemia, para, odsysanie i efekt jest rewelacyjny, a co najważniejsze nie muszę czekać aż wyschną bo parą mi ich nie przemaczają.

• 1 month later...