Jump to content

Wypróbuję pianownicę PA z K2.14

Recommended Posts

Koledzy i koleżanki,

Taka prośba:

Mam zamiar kupić pianownicę PA. Niestety posiadam tylko myjkę Karcher 2.14, czyli taką popierduchę małą. :D

Problem polega na tym, że nie wiem czy moja myjka wystarczy do tej pianownicy.

Do sedna: czy ktoś z okolic Sosnowca, Katowic itd, mógłby wypożyczyć taka pianownicę na pół dnia, lub może mógłbym podjechać do kogoś ze swoją myjką na szybki test? :)

Będę bardzo wdzięczny za pomoc, odwdzięczę się jakimś miłym "czteropakiem", lub zaoferuję jakieś kosmetyki do wypróbowania (może komuś coś podpasuje z mojej skromnej kolekcji), może być jedno i drugie :-]

Dodatkowo prosiłbym o opinie czy ktoś testował taki zestaw :?:

Miałem myjkę z serii K2 jak i pianownicę PA i działało tak jak powinno :)

Tu mam jakąś fotkę :)

DSC_0195_Kopiowanie.jpg

200ml piany ValetPro Ph Neutral Snow Foam + ciepła woda, pokrętło na max na minus...

Mam dokladnie ta sama myjke oraz ta pianownice i dziala bez problemow ;) Mozesz spytac Karmal widzial na wlasne oczy :P

barteq161, dzięki - dobrze słyszeć, że jest szansa bez zmiany myjki :good:

nie wiem czy gracjan nie mial czasem myjki z 2 seri i pianownicy PA

Poszło PW do Gracjana, może się wypowie w temacie :-]

EDIT: Gracjan, jesteś szybszy niż mój internet - dzięki za odpowiedź :good:

A ja mam myjkę K 2.400 i z pianownicą PA działa bezproblemowo. Wiadomo, że piana nie jest gęsta jak na filmikach z serii 7 bądź HD. Ale do domowego, amatorskiego użytkowania taki zestaw jak najbardziej się nadaje.

• 11 months later...

Panowie dołącze się do tematu bo wydaje mi sie on najbardziej odpowiedni do mojego dylematu, zamierzam skompeltować zestaw jakaś myjka + pianownica PA do 500zł, i nasunęły mi sie własnie 2 karchery: k 2.15 i k 2.100. Obydwa modele zmieściłbym razem z pianownicą w założonej kwocie..

mozna kupowac czy da rade skompletowac zestaw inna myjka + PA do tych ~500?

wymagan nie mam dużych, piana na aucie nie czesciej niz raz w tygodniu, czasami jakies plytki w domu..

bede wdzieczy za opinie :)

wymagan nie mam dużych

U mnie się ten zestaw sprawdza w 100%, jak nie pracujesz tym zestawem zarobkowo, tylko czysto amatorsko: bierz, nie zastanawiaj się. :good:

Jak się zrobi lekko cieplej, możesz podjechać do Sosnowca do mnie, i sam zobaczysz jak się sprawuje. :)

wymagan nie mam dużych

U mnie się ten zestaw sprawdza w 100%, jak nie pracujesz tym zestawem zarobkowo, tylko czysto amatorsko: bierz, nie zastanawiaj się. :good:

Jak się zrobi lekko cieplej, możesz podjechać do Sosnowca do mnie, i sam zobaczysz jak się sprawuje. :)

bardzo chetnie bym wpadl, a jaki masz dokladnie model? i ktory by twoim zdaniem lepiej sie sprawowal? 2.15 czy 2.100? :)

bardzo chetnie bym wpadl, a jaki masz dokladnie model? i ktory by twoim zdaniem lepiej sie sprawowal? 2.15 czy 2.100? :)

Ja mam model 2.14 - wziąłem za punkty z BP, dwa lata temu. Co do innych modeli z serii "2" się nie wypowiem, ale prawdopodobnie nie ma różnicy. To najgorszy/najtańszy sort myjek Karchera ;)

jak będziesz czekał na lepszą pogodę, to zapraszam. Mogę dać znać przed myciem auta jak chcesz :)