persil91 Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Witam, miałem niegdyś w moim samochodzie plastiki zewnętrzne niezbyt ładne bo mocno zszarzały. Wpadłem na - już teraz wiem - mało inteligenty pomysł pomalowania ich czernidłem do plastiku z Carrefoura za jakieś 3-4 zł. Niestety nałożyłem kilka nierównych warstw, poza tym nadmiar czernidła ściekał z plastików i pozasychał w niektórych miejscach. Było to parę miesięcy temu i spróbowałem wtedy kilku rozwiązań. Nic nie pomogło, więc sprawę zostawiłem. Teraz z powodu wiosennego czyszczenia autka temat odżył. Próbowałem już benzyny ekstrakcyjnej, nawet niewielkiej ilości acetonu (ale bardzo bardzo niewielkiej), oczywiście zwykłej wody z szamponem/mydłem, pasty polerskiej. Mimo to stan ten utrzymuje się dalej... Liczę na waszą pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteq161 Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Moze APC 1:10 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
persil91 Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 Powiem tak - nie próbowałem, ale jestem dość sceptycznie nastawiony, bo to naprawdę trzyma mocno, paznokciem nie zejdzie, nawet benzyną ekstrakcyjną. Więc liczę na różne propozycje i później będę je po kolei testował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadrifoglio Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Może Plastx?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkPol Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Spróbuj rozpuszczalnikiem pt.Terpin.. Ja tak się urządziłem w Felicji na czarnych zderzakach. Terpin pomógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts