Jump to content

Zrob to sam -pedzelek do detailingu

faraon3021

Recommended Posts

Jakosc i cena ori pedzelkow pozostawia wiele do zyczenia.

Oklejanie tasma jakos nie bardzo mi sie podobalo, wiec zrobilem cos takiego

dscf2228r.jpg

pedzelki marketowe(np z castoramy ;) )

dscf2220b.jpg

izolacja termokurczliwa

dscf2222x.jpg

3 minuty pracy z opalarka i cieszymy sie bezpiecznymi pedzelkami.

dscf2232xn.jpg

dscf2236tu.jpg

U mnie sie sprawdza :)

Koniec ze szpetna odklejajaca sie izolacja :P

Dobry sposób, stosuję od dawna :) dzięki temu można sobie kupić pędzelek zupełnie pod siebie od taniochy po te najdroższe z włosia z tyłka kucyka pony :good:

Teraz tylko czekać aż pojawi sie magik budujący myjke z garażowych śmieci :lol:

Wszytsko fajnie, tylko te pedzelki w mojej skromnej opinii slabo nadaja sie do pracy przy aucie. Sam bardzo lubie DIY ale ten pomys jest dla mnei mocno sredni. 'Szczecina' wypada i wbija sie w najmniej porzadane miejsca, wlosie pedzelka pozostawia wiele do zyczenia, sam ksztalt tez raczej nie ulatwia sprawy w wiekszosci przypadkow. Nie sugeruje tu zeby od razu kupowac komplet pedzli za xxx pln, ale za kilka pln wiecej mozna kupic zdecydowanie lepszy jakosciowo pedzel, caly platikowy i spelniajacy swoja role zdecydowani lepiej - gotowy do pracy bez ulepszen :) Wbrew pozorom dobry pedzelek mocno ulatwia zycie - sprawdzone empirycznie ;)

Wszytsko fajnie, tylko te pedzelki w mojej skromnej opinii slabo nadaja sie do pracy przy aucie. Sam bardzo lubie DIY ale ten pomys jest dla mnei mocno sredni. 'Szczecina' wypada i wbija sie w najmniej porzadane miejsca, wlosie pedzelka pozostawia wiele do zyczenia, sam ksztalt tez raczej nie ulatwia sprawy w wiekszosci przypadkow. Nie sugeruje tu zeby od razu kupowac komplet pedzli za xxx pln, ale za kilka pln wiecej mozna kupic zdecydowanie lepszy jakosciowo pedzel, caly platikowy i spelniajacy swoja role zdecydowani lepiej - gotowy do pracy bez ulepszen :) Wbrew pozorom dobry pedzelek mocno ulatwia zycie - sprawdzone empirycznie ;)

true :good:

ja kiedys taki shit od Gliptone'a dostalem i do niczego sie nie nadawal - glubil wlosy jak zwierzak po zimie. No moze do felg sie nada takie cos na jeden raz ;-)

No ale pomysl super, tylko dawca powinien byc inny

Wbrew pozorom dobry pedzelek mocno ulatwia zycie - sprawdzone empirycznie

Nikt nie mowi ze jest inaczej.

Dobry pedzelek kosztuje 20-30 euro a te platikowe badziejewo ktorego pelno wszedzie nie jest warte wiecej jak komplet z castoramy za 3,50. :x

Troche mocniejsze APC i po pedzelku.Kilka razy kupowalem pedzelki dedykowane do detailingu i zawsze efekt byl ten sam. :thumbdown:

Pedzelki na fotkach to tylko "ofiary" do testow z mocniejsza izolacja i wyzsza temp. :evil:

dawca powinien byc inny

Dokladnie -kazdy cos dla siebie znajdzie :)

Wszytsko fajnie, tylko te pedzelki w mojej skromnej opinii slabo nadaja sie do pracy przy aucie. Sam bardzo lubie DIY ale ten pomys jest dla mnei mocno sredni. 'Szczecina' wypada i wbija sie w najmniej porzadane miejsca, wlosie pedzelka pozostawia wiele do zyczenia, sam ksztalt tez raczej nie ulatwia sprawy w wiekszosci przypadkow. Nie sugeruje tu zeby od razu kupowac komplet pedzli za xxx pln, ale za kilka pln wiecej mozna kupic zdecydowanie lepszy jakosciowo pedzel, caly platikowy i spelniajacy swoja role zdecydowani lepiej - gotowy do pracy bez ulepszen Wbrew pozorom dobry pedzelek mocno ulatwia zycie - sprawdzone empirycznie
Mam zwykłe pędzelki z miękkim włosiem z malarskiego i supermarketu, przed zakupem ,,pomacane", wybrane itp. Oklejone taśmą, mam je już 2 lata, teraz 3 sezon. Używam do APC w stężeniu 1:4, preparatu do felg!, dresingu do opon i nic się z nimi nie dzieje. Może włosie jest już trochę rozczapirzone ale po prostu od normalnego użytkowania/upływu czasu. Dałem za każdy około 2 zł, najdroższy kosztował 10 zł. I naprawdę spełniają swoją rolę. Chętnie kupię pędzelek dedykowany do detailingu, ale niech on będzie faktycznie lepszy, bardziej delikatny, trwały, lepiej wykonany i kosztuje 2 razy tyle, czyli 4 zł. Problem w tym, że ceny tych ,,cudów" są chore, a są to zwykłe pędzelki z detailingową otoczką.

• 6 months later...

Pędzle Valetpro kosztują poniżej 10zł, a są na prawdę bardzo dobre.

Jak się dba o czystość to chyba wystarczy mieć takie 2-3, więc nie jest to majątek.

Do tapicerki skórzanej polecam szczotkę do butów Bata za 10 zł.

Bardzo solidnie wykonana i trwała.

Wygląda identycznie jak Colourlock, a 5 zł tańsza :)

• 7 months later...

ja uważam ze pędzelki z ValetPro sa beznadziejne. nie dosc ze puszczają włosie co strasznie irytuje bo za każdym razem trzeba to recznie zebrac, to jeszcze maja ciut za dlugie włosie i strasznie sie kładą, sa za mało sztywne. Zdecydowanie wole sobie juz kupić zwykły i skorzystać z w/w sposobu.

111mishi111, Dokładnie. Moje dwa VP zgubiły włosie, nie używałem ich do ciężkiej chemii tylko do APC 1:10. Te z marketów budowlanych po obklejeniu nawet po czystym Trucku, są jak nowe.

111mishi111, zależy o jakim pędzelku VP mówimy.

ValetPRO Inch Round Detail Brush

iRzCmUea4oCIj.jpg

ValetPRO Large Sash Brush

bru19.jpg

ten dostałem w gratisie przy ostatnich zakupach w Excede, jeszcze go nie testowałem ale wygląda że jest całkiem :good:

Obrazek

Obrazek

ten dostałem w gratisie przy ostatnich zakupach w Excede, jeszcze go nie testowałem ale wygląda że jest całkiem :good:

nawet nie wiedziałem że ten jasny to tez VP. Dostałem go kiedys w gratisie, stąd niewiedza. Ale najepsze jest to że mam oba. Ten jasny super sie sprawował. niestety łysieje ale poprzez skracanie a nie wylatywanie włosia. Swoje juz przepracował, obecnie uzywam tylko do dziadostwa typu nadkola.Był bardzo wytrzymały. A ten czarny nowy dostałem równiez w gratisie ale niestety jak wspomniałem wyżej, nie jestem z niego zadowolony

• 3 years later...

http://www.malwo.pl/oferta-ramka.html

Pedzle firmy MALWO dostępne w LEROY MERLIN model - "Pędzle Strozzato (plastik)/Round paint brushes(bristle)"

Łudząco podobny do ---->

iRzCmUea4oCIj.jpg

bru19.jpg

• 2 weeks later...

Kupiłem ostatnio w malarskim cos takiego ja te od vp za całe 3 złote a różnicy nie widać sprzedawca twierdził ze są ze świńskiego włosia czy jakoś tak :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk