ulik87 Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Panowie. Taki problem. Mam dość spory odprysk klaru. Będę robił korektę i chciałbym przed całą operacją, jakimś domowym sposobem "naprawić" uszkodzenie. Dzięki temu, mógłbym od razu wyszlifować świeży klar. Zastanawiam się tylko skąd wziąć odpowiedni bezbarwny, jaki powinien być i jaką metodą go nałożyć? Pędzlować czy sprayować? Tak wygląda problem: Dzięki z góry za pomoc, D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GracjanS4 Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Według mnie element nadaje się do malowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilgt Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Pędzlować oddaj to lakiernikowi najlepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
proton789 Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 dokładnie. nic z tym nie zrobisz tylko malowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulik87 Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 ostatnio widziałem, jak któryś z chłopaków pokazywał wypełnianie ubytków na masce. utrzymywał, że nałożył aplikatorem klar i go ładnie zeszlifował. myślałem, że zda to egzamin. lakierowania całości chciałbym uniknąć, bo będzie mnie wnerwiał inny odcień Link to comment Share on other sites More sharing options...
proton789 Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Jeżeli byłby to srebrny lub czerwony kolor mógłbyś się obawiać o inny odcień a taki kolor bez problemu zrobią ładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 utrzymywał, że nałożył aplikatorem klar i go ładnie zeszlifował. element nadaje się do malowania Mało tego,musi być dokładnie zeszlifowana stara warstwa bezbarwnego bo będzie odparzać nawet pod świeżym lakierem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulik87 Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 OK, dzięki Panowie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzinkins Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Jak szybko nie odwiedzisz lakiernika to żeby "lepiej" wyglądało możesz prysnąć całość bezbarwnym i przepolerować Robiłem tak w ramach własnego testu Na pewno mniej się rzucało w oczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulik87 Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 Grazie signore! Link to comment Share on other sites More sharing options...
miHoo79 Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Element do malowania... Ewentualnie mozesz sprobowac sciagnac bardzo mocna przemyslowa myjka goraca woda (90C) reszte tego co zlazi i polakierowac spreyem bezbarwnym... połsrodki... Mozesz "odkruszyc" to co zlazi, potraktowac papierem 2000 i prysnac bezbarwnym.... kolejne połśrodki.... i slady bedą widoczne... Najlepsze rozwiazanie... oddac do polakierowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts