Rosemeyer Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Rosemeyer, U mnie efekt jest bardziej matowy. Widocznie na skórze z plastikowej świni jest taki efekt albo u mnie cos nie teges bylo - moze za duzo... nie wiem juz, ale w kazdym razie zadowolony nie bylem i poki co cenie sobie gliptone'a ale to nie aio
Sabat Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Korzystał może ktoś z Nielsen Leather Lux ?
karambol Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam Ja poszukuje jakiegoś AIO do swojej czarnej skóry, dotąd używałem zestawy gliptona i furniture clinic glipton bardzo fajny efekt czyszczący i zabezpieczający i co mi sie najbardziej spodobało brak efektu ślizgania sie, ale poprostu nie moge znieśc jego zapachu... strasznie mnie drażni FC też fajnie czyści zapach już przyjemny ale powoduje efekt ślizgania sie skóry dlatego szukam teraz jakiegoś środka AIO który przede wszystkim nie bedzie powodował efektu ślizgania, wiem że wyżej wymienone zestayw śa to długo dystantowce natomiast nie zależy mi na tym do sedna co sądzicie o tych produktach? Chemical Guys Sprayable lub MEGUIARS GOLD CLASS RICH LEATHER CLEANER bądź co innego byście polecili?
soll Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Sabat, Ja korzystałem raz na czarnych już zużytych skórach. Nie były bardzo popękane (bardziej mikropęknięcia). Ładnie oczyścił i zmatowił skóry, wyglądały dużo lepiej, ponadto zapach skóry w środku troszkę pozostał. Pacjent to VelSatis ~ 300 tkm
DS_Maciek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 @Karambol - należy jeszcze wziąć pod uwagę, że poźniejsze ślizganie się na skórze często zależy także od danej skóry. Różnice w ślizganiu się po tych 2 preparatach dotyczy tej samej tapicerki czy różnej? Bo powiem szczerze, że zarówno w aucie jak i na wypoczynku w domu nie odnotowałem jakiejś wzmożonej śliskości po zastosowaniu FC.
karambol Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 właśnie nie, to jest moje pierwsze auto z skórzaną tapicerką i na początku miałem jakiś syf z autolanda po którym skora była śliska, następnie z sonaxa która cos tam własnie miał że skóra po mleczkowaniu nie miała tego efektu ślizgania sie ubrań, to samo właśnie było z gliptonem i furniture clinic Glipton trzymał jak rzep natomiast furniture clinic jeździło sie jak po lodzie natomiast ten efek ustepował po 2-ów tygodniach jestem właśnie ciekaw jaki efekt będzie po megsie?
Sparco Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 karambol,nie wiem czy zależy to od skóry czy nie ale po megsie też jest dość ślisko
GR_BKP Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Nie mam skórzanej tapicerki w aucie, więc potrzebuję tylko czegoś do kierownicy. Kupić zestaw Colourlock albo Gliptone (12 i 11) czy raczej wziąć jakieś polecane w tym wątku 2w1?
duniek Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Czyściłem i konserwowałem kierownice w poprzednim aucie (330D E46) własnie za pomocą zestawu Gliptone, efekt naprawdę super czyli kierownica zrobiła się miękka w dotyku i matowa. Z minusów to dosyć pracochłonny sposób aplikacji (o ile można to nazwać minusem) i długi czas wysychania / wchłaniania środka (jakieś kilkanaście godzin latem w garażu z otwartymi oknami) no i przez chwile po aplikacji kiera była delikatnie lepka. W obecnym z racji iż auto ma znikomy przebieg i kierownica jest w stanie idealnym, co chciałbym utrzymać jak najdłużej, mam zamiar zastosować jakieś delikatne AIO, myślałem nad Lexolem 3in1.
Rosemeyer Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Duniek, musiałeś za dużo środka użyć, bo ja nigdy nie miałem takich problemów. Next time spróbuj użyć minimalne ilości i powinno być lepiej. Ja kierownicę robię w 4 częściach i na każdą cwiartke uzywam ok. 5mm krople conditionera. Do cleanera kup sobie pianownice, co prawda i tak nie pieni się tak długo jak Colourlock, ale przynajmniej aplikacja jest prostsza i skóry nie przelejesz.
duniek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Być może za dużo w każdym razie nie mam już Gliptone. Tak czy siak złożyłem właśnie zamówienie na Mitchell&King NOURISH także jak dojdzie i będę już po użyciu zdam relacje.
Rekomendowane odpowiedzi