dogsonn Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jakiś czas temu przy pięknym słońcu udało mi się wypięknić Peugota 407. Auto mocno zniszczone, myte tylko na szczotkach, lakierowane w kilku miejscach. Ogólnie dramat... Udało się wyciągnąć z niego dawny blask po 27h ciężkiego Lakier w Peugotach to porażka, ani to miękkie ani twarde, hologramuje jak siemasz, wystarczyło zbyt mocno MF przyłożyć już rysa... Użyte zabawki: Mycie: -Rękawica z CG -Szampon Megs Ultimate Wash & Wax -Szmpon Monster Shine Very Cherry -Megs APC -Autosmart Tardis-usuwanie smoły Glinka: -ValetPro Yellow Clay-bar Korekta: -KESTREL SIM180 -Manzerna FG 500 -Manzerna FF 300 -Megs UC -Scholl S17+ -Hektolitry IPA Pady: -Cutting ABW -Polish ABW -Finish ABW -Finish 3M -Futro Flexipads Pielęgnacja: -PB Black Hole -PB Natty's Blue -PB Trim Restorer Szyby: -Sidolin Orange -RainX Koła: -Valet Pro Bilberry -MEGUIARS ENDURANCE HIGH GLOSS TRIGGER Dodatki: -2 Wiadra -Taśma 3M -80 szt MF -Megsowe "Słoneczka" -Pędzelki Zdjęcia: Taki przyjechał: -w sumie w cieniu nie wygląda tak źle... Tardis w akcji- 1 psiknięcie-30 sekund i wszystko płynie Glnkowanie: Tak,tak użuwałem tardis-a Umyty,wyglinkowany,oklejony czeka na halogen... Czas pokazać jaki jest piękny... W paru miejscach był nawet matowy... Czas brać się do prawdziwej pracy- po kilku przejazdach FG 500 a jeszcze coś zostało... Już jest lepiej Ale się ta Manzerna pyli. Masakra Ale działa Słoneczko się pokazało to jest 50/50 I wreszcie widać efekty A to zdjęcie uwielbiam A tu wielki 50/50 pokazuje jak bardzo to auto było zajechane... Im też się oberwało... Czas na sprawdzenie jak wyszło: Efekty końcowe: Czas zabrać zabawki i pójść do domu Uploaded with ImageShack.us Dzięki za uwage Komentarz mile widziane- pierwsza forumowa relacja ale nie ostatnia
proton789 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Bardzo ładnie, jak ja bym chciał być dumny ze swojego samochodu w słońcu ...
Burger Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jakoś mało się świeci jak na Endurance. Ale robota dobra
rickson Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Fajnie, zestawienie tylnej klapy z błotnikiem robi wrażenie
dogsonn Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Burger bo to Megs w sprayu a nie w żelu. I on jest bardziej matowy, nie lubie takich świecących opon, z góry przepraszam ale kojarzy mi się to z Plakiem http://showcarshine.pl/635-meguiars-end ... fibra.html
gruby_RS Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Nie kwestionuję jakości pracy, ale relacja mizerna....
dogsonn Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Gruby_RS a coś więcej ? Dlaczego mizerna ? Ciężko jest pracować i robić zdjęcia.
whateverek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 ale relacja mizerna Może do poziomu ekipy z WWL "nieco" brakuje, ale nie jest taka zła - to tylko PSB. Na DW mniej szczegółowe się trafiają
michal Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Nie kwestionuję jakości pracy, ale relacja mizerna.... czego tu brakuje
kuraś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 grunt że na koniec wyszedł bajka bardzo mi sie podoba, choć brakuje do całości relacji ze środka
gruby_RS Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 czego tu brakuje ok, moja gafa, przepraszam... ...niebawem WWL Team wrzuci relację, to porównacie sobie
dogsonn Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Wiesz ekipa WWL to ludzie którzy znają się na rzeczy i robią to częściej niż ja, masz dużo dużo więcej godzin przepracowanych przy aucie, lepszy aparat wiesz co jak uchwycić. Ja póki co startuję, może kiedyś was chłopaki dogonię bo też jestem z WWL
dzinkins Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 chłopaki dogonię bo też jestem z WWL :mrgreen: a to zmienia postać rzeczy bardzo fajna relacja
Ciastek Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Burger bo to Megs w sprayu a nie w żelu. I on jest bardziej matowy, nie lubie takich świecących opon, z góry przepraszam ale kojarzy mi się to z Plakiem http://showcarshine.pl/635-meguiars-end ... fibra.html uu dobrze wiedzieć, bo już chciałem brać wersję z triggerem, dla wygody , ale to nie byłby ten efekt co chcę
michal Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 czego tu brakuje ok, moja gafa, przepraszam... ...niebawem WWL Team wrzuci relację, to porównacie sobie nie wal focha tylko pisz , serio jestem ciekaw co jest nei tak w tej relacji wg ciebie.
inarusbox Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 chłopaki dogonię bo też jestem z WWL :mrgreen: a to zmienia postać rzeczy bardzo fajna relacja +
JM63 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Moim zdaniem dobra relacja z korekty lakieru, bez zagłębiania się z pędzlem tam, gdzie słońce nie dochodzi
k24 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Widze po komentarzach że z relacjami tylu wash&wax nie ma co nawet męczyć się z robieniem zdjęć, bo hejterzy zaraz pocisną za brak korekty, za nie wyprany środek itp Pug bardzo fajnie wyszedł, widzę że nieźle się przyłożyłeś do pracy
kinek01 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Widze po komentarzach że z relacjami tylu wash&wax nie ma co nawet męczyć się z robieniem zdjęć, bo hejterzy zaraz pocisną za brak korekty, za nie wyprany środek itp : dogsonn , dobra robota, był dosyć scharatany ok, moja gafa, przepraszam... ...niebawem WWL Team wrzuci relację, to porównacie sobie Zacieram ręce i wyczekuje
MM.MM Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 ale relacja mizerna Może do poziomu ekipy z WWL "nieco" brakuje, ale nie jest taka zła - to tylko PSB. Na DW mniej szczegółowe się trafiają Bo na DW nie walczą o nagrody, tylko pokazują konkrety.
gruby_RS Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Ciężko jest pracować i robić zdjęcia. Ja to rozumiem - zapewniam Cię. Ale po to mamy 3 prace na sezon, żeby wycisnąć z nich ile się da. A prawda jest taka, że obszerne zdjęciowo, zabawne opisowo realcję cieszą się największą popularnością - a tej relacji, powtarzam nie pracy tylko relacji, imo tego "czegoś" brakuje... Bo na DW pokazują konkrety. Mówisz o KDS, Miglior? czy tych dziesiątkach prac z szołrumu "mycie + trzy odbicia nieba" i komentach "stunnig work mate, nice reflections" Zacieram ręce i wyczekuje będzie jak na DW - konkrety
Sucre Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Według mnie relacja nie jest zła, dużo zdjęć z samej korekty, fajne ujęcia z gotowego samochodu. Można powiedzieć że skończone auto wygląda pięknie. Ale co do lakieru 407 to według mnie bardzo przyjemny, wczoraj robiłem S17+ na polishing padzie i szło bardzo przyjemnie.
MM.MM Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 gruby_RS, Nie chodzi mi o zdjęcia firm, tylko o zwykłe prace na kilkanaście zdjęć , tam się nikt nie napina że nie ma zdjęć jak machasz pędzelkiem. Nie każdy umie w jednej ręce trzymać polerkę a w drugiej aparat.
michal206sw Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Ładnie wykonana praca a efekt świetny :good
sinner Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Super robota, mam identyczny kolor na swoim Lewku i czeka mnie podobna robota, jak wyjdzie mi tak jak Tobie to bede wniebowzięty. I tez zamierzam go wysmarować Blackhoilem i natysem niebieskim
Rekomendowane odpowiedzi