Jump to content

Pady

Recommended Posts

Panowie i Panie

Mam pytanko, zauważyłem pewien problem w trakcie pracy?

A mianowicie, przy pracy z moim Lexusem wraz z Manzerną FG 500 i padem cut ABW mam wrażenie jak bym w ogóle nie polerował tego samochodu a przecież to Japończyk i powinien mieć miękki lakier?

Dodam że nie był nigdy malowany potwierdzone 3 miernikami.

Mimo tego że robię 5 bardzo wolnych przejazdów(lakier osiąga temperaturę znośną dla dłoni) po panelu kilka szybszych i na koniec wolne to przetarciu resztek pasty i przeleceniu tego IPA wciąż są rysy i to wcale nie mało. Znikają tylko swirle. :shock::cry:

Wziąłem więc futro i po pracy z nim jest już lepiej ale nie chce Japończyka robić futrem bo to zgroza... :kox:

I tutaj mam pytanie(wiem żę ABW to kicha) ale czy możliwe jest ze Pad Cut przy pracy z pastą czy to FG czy UC lub SSR 3(mam w składzie też już próbowałem) robi się na tyle miękki że nie tnie?

I od razu pytanie czy zielony PAD 3M będzie miał podobny problem?

pierwszy raz pracujesz z polerką ? w lexusie robię jeden przejazd FC+ na zielonej gąbce 3M potem jeden przejazd zółtą 3M i jest :good: może zbyt delikatnie podchodzisz do tematu, na jakich obrotach pracujesz ?

Nie pierwszy, to już któreś auto z kolei :) 12 jak dobrze liczę :) i zawsze podobny problem. No może z wyjątkiem poprzedniej Hondy Civic całej malowanej.

Pracuje na 1500-2000 obr/min. z wyczuwalnym dociskiem. Także stawiam że to ten cholerny pad jest do nieczego :thumbdown:

Też mi się wydaje że Lexus powinien pójść gładko a tu zonk...

dogsonn, Przy jednym podejściu połowa maski? Spróbuj pracować na 1/4 tej połowy. Ewentualnie możesz spróbować zaraz po rozprowadzeniu pasty wejść na ok 1500 obr i jak już pasta zacznie się wypracowywać, zejdź na ok 1000-1100 obr i zrób kilka przejazdów.

Zobaczymy, dziś z ciekawości kupiłem sobie do kompletu zielony i zółty korek 3M

I zaraz dam znać jak poszło :ad:

[ Dodano: 6 Kwiecień 2012, 23:28 ]

I powiem tyle, problem rozwiązany :)

Pad jest ok, po prostu brakowało mi w zestawie- 3M.

Po 2 przejazdach zielonym korkiem wszystko zebrane, a żółty tylko to wykańczał.

Coś pięknego :good:

:)

Dzięki wszystkim za pomoc.