Jump to content

Kosmetyki Porzelack

Recommended Posts

Witam,

czy ktoś z was używał produktów firmy Porzelack i może mi podpowiedzieć, ponieważ chciałbym zregenerować swój 12-letni granat metallic (Mazda 626) tylko nie wiem, który kosmetyk wybrać ponieważ ktoś chyba bardzo się spieszył tłumacząc zastosowanie produktów na nasz język:

1. Porzelack Brilliant

2. Super Cut

3. Express Wax

4. Auto Polish

Proszę o wyjaśnienie działania powyższych preparatów, który nadaję się do regeneracji lakieru, który do usuwania rys, a który jako wosk? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Nie używałem tych produktów ale po samych nazwach wnioskuję.

Porzelack Brilliant -pewnie politurka

Super Cut -pasta mocno ścierna do rys,czyli tnąca

Express Wax -pewnie wosk w płynie

Auto Polish- też coś do polerowania lakieru .

A wogóle to wujek google powie tobie o każdym produkcie wszystko :P

Witam,

czy ktoś z was używał produktów firmy Porzelack i może mi podpowiedzieć, ponieważ chciałbym zregenerować swój 12-letni granat metallic (Mazda 626) tylko nie wiem, który kosmetyk wybrać ponieważ ktoś chyba bardzo się spieszył tłumacząc zastosowanie produktów na nasz język:

1. Porzelack Brilliant

2. Super Cut

3. Express Wax

4. Auto Polish

Proszę o wyjaśnienie działania powyższych preparatów, który nadaję się do regeneracji lakieru, który do usuwania rys, a który jako wosk? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

ja uzywalem takie rozowego wosku w plynie i bylem zadowolony

Używałem ze 3 razy Porzelack Auto Polish Teflon . Po wypolerowaniu kolor nabrał głębi i ładnie się lakier błyszczał. Nie pamiętam ile czasu był na aucie, jak na nowicjusza podobały mi się efekty po nim

• 2 weeks later...

Słuchajcie a jeszcze trochę grzebie w tych wszystkich produktach, co możecie powiedzieć o DiamondBrite:

1. Diamond Cut

2. JewelUltra 1 & 2 Stage

Czy te produkty przywrócą blask mojemu autku, lepiej niż Porzelack Teflon, czy dać sobie z nimi spokój?

• 4 years later...

Witam.

Odświeżam temat, bo nie znalazłem nic innego.

Nue jestem specem wiec potrzebuje porady.

Do tej pory używałem teflonu firmy Porzelack auto polish i sprawował się całkiem ok na moje potrzeby.

Co gruntowne mycie kładę warstwę teflonu i chroniła lakier przez jakiś czas. Nie budził się tak szybko i po deszczu nie było zaciekow. I co ważne łatwo się nakladal.

Teraz szukam coś podobnego i może coś doradźicie?

Teraz mam Focusa w czarnym kolorze, który wymaga trochę korekt. Ma trochę bialych rys i przyda mu się odrobina 'blasku'

Szukam w miarę niedrogiego środka i raczej produktu dostępnego na rynku angielskim.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka