surlik1 Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Witam, czy ktoś z was używał produktów firmy Porzelack i może mi podpowiedzieć, ponieważ chciałbym zregenerować swój 12-letni granat metallic (Mazda 626) tylko nie wiem, który kosmetyk wybrać ponieważ ktoś chyba bardzo się spieszył tłumacząc zastosowanie produktów na nasz język: 1. Porzelack Brilliant 2. Super Cut 3. Express Wax 4. Auto Polish Proszę o wyjaśnienie działania powyższych preparatów, który nadaję się do regeneracji lakieru, który do usuwania rys, a który jako wosk? Z góry dziękuję za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucki Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Nie używałem tych produktów ale po samych nazwach wnioskuję. Porzelack Brilliant -pewnie politurka Super Cut -pasta mocno ścierna do rys,czyli tnąca Express Wax -pewnie wosk w płynie Auto Polish- też coś do polerowania lakieru . A wogóle to wujek google powie tobie o każdym produkcie wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro00 Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Masz w bepsie ładnie opisane. Produkty ponoć dobre mimo że dość mało znane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_jedrek_ Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Witam, czy ktoś z was używał produktów firmy Porzelack i może mi podpowiedzieć, ponieważ chciałbym zregenerować swój 12-letni granat metallic (Mazda 626) tylko nie wiem, który kosmetyk wybrać ponieważ ktoś chyba bardzo się spieszył tłumacząc zastosowanie produktów na nasz język: 1. Porzelack Brilliant 2. Super Cut 3. Express Wax 4. Auto Polish Proszę o wyjaśnienie działania powyższych preparatów, który nadaję się do regeneracji lakieru, który do usuwania rys, a który jako wosk? Z góry dziękuję za odpowiedź ja uzywalem takie rozowego wosku w plynie i bylem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusieq Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Używałem ze 3 razy Porzelack Auto Polish Teflon . Po wypolerowaniu kolor nabrał głębi i ładnie się lakier błyszczał. Nie pamiętam ile czasu był na aucie, jak na nowicjusza podobały mi się efekty po nim Link to comment Share on other sites More sharing options...
surlik1 Posted April 4, 2012 Author Report Share Posted April 4, 2012 ok, dzięki za pomoc myślę, że na początek będą w sam raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
surlik1 Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 Słuchajcie a jeszcze trochę grzebie w tych wszystkich produktach, co możecie powiedzieć o DiamondBrite: 1. Diamond Cut 2. JewelUltra 1 & 2 Stage Czy te produkty przywrócą blask mojemu autku, lepiej niż Porzelack Teflon, czy dać sobie z nimi spokój? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phoenix_eu Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Witam. Odświeżam temat, bo nie znalazłem nic innego. Nue jestem specem wiec potrzebuje porady. Do tej pory używałem teflonu firmy Porzelack auto polish i sprawował się całkiem ok na moje potrzeby. Co gruntowne mycie kładę warstwę teflonu i chroniła lakier przez jakiś czas. Nie budził się tak szybko i po deszczu nie było zaciekow. I co ważne łatwo się nakladal. Teraz szukam coś podobnego i może coś doradźicie? Teraz mam Focusa w czarnym kolorze, który wymaga trochę korekt. Ma trochę bialych rys i przyda mu się odrobina 'blasku' Szukam w miarę niedrogiego środka i raczej produktu dostępnego na rynku angielskim. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkPol Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Doradzam............. lekturę forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts