Jump to content

[Białystok] Blacharz lakiernik

bTk^

Recommended Posts

http://www.borowski.bialystok.pl/

nie znam żadnych innych opinii o tym warsztacie oprócz swojej. Naprawiali mi przedni błotnik zajęli się wszystkim od A do Z a nie tak jak niektórzy chcieli żebym sam dostarczył im farbę. Dogadałem się że dam jeszcze na dobrą flaszkę jak robota będzie perfekcyjnie zrobiona. Żadnych zacieków, pyłu na innych elementach, innego odcieniu.

Ja osobiście polecam. :)

Zarówno Borowski (autroyzacja Mitsu i Subaru) jak i Fred są dobrymi lakiernikami nie robiącymi fuszerki. Dziwna sprawa bo jak słyszę że ktoś robi auto to właśnie u nich. Zarówno z Andrzejem Borowskim (syn) jak i Czarkiem Ferdynem da się dogadać co do ceny (kwit :) )

Polecam nałożyć wosk przed lakierowaniem (oprócz naprawianego elementu) - łatwiej będzie się pozbyć pyłu z auta. Jeśli potrafisz używać polerki - powiedz żeby ci tylko z grubsza obrobili lakierowany element a sam już go elegancko doprowadzisz do porządku.

Potrafią być nadgorliwi i przejechać polerką większą część auta (a nawet cały) ale wszyscy wiemy że i tak trzeba poprawić po swojemu na dobrym padzie i lepszą "chemią" a przy okazji zawsze będziesz miał trochę więcej lakieru na aucie

Bolz, dzięki za wyczerpującą odpowiedz ;) Przejadę się do jednego i do drugiego i zobaczę co powiedzą ;p zresztą sam wiem co powiedzą, bo do wymiany jest cały błotnik ;/ A co do polerki to nigdy jej jeszcze nie robiłem ale kiedyś trzeba zacząć :D:ad:

• 6 months later...
Tak jak w temacie poszukuje blacharza lakiernika, najlepiej podajcie numer tel i gdzie ma warsztat;) Dziekuje:)

Ja jestem zadowolony z Auto Księżyno na Brackiej 9. Może i są jacyś tańsi, ale mi akurat ten serwis odpowiada, bo wiem, że porządna robota.

• 1 year later...
  • 2 years later...

Ja serwisu Pana Borowskiego nie polecam. W 2011 malowałem u niego tylny błotnik w 3 drzwiowym vw, ponieważ miał dosyć głęboką obcierkę. Początkowo wszystko wyglądało obiecująco: samochód wysprzątany, pomalowana plastikowa listewka ( chociaż nie było takiej konieczności ), z bliska wszystko ok. Po ok. 2 miesiącach będąc kilkanaście metrów od samochodu zauważyłem, że odcienie tylnego błotnika i drzwi się różnią. Z bliska nie można dostrzec różnicy z daleka odcienie ewidentnie się różnią.

Dodane po 6 minutach 25 sekundach:

Szpachla widoczna praktycznie na całym błotniku, a obcierka miała jakieś max 15 cm. Za 600 zł spodziewałem się lepszego efektu.