Jump to content

APC (nielsen) i PB NL

ziomek4007

Recommended Posts

Przestudiowałem co się dało na forum i zgłupiałem :/ Chodzi o plastiki wewnętrzne, deska itp. APC na suchą MF i wycierać plastiki czy jakiś inny sposób :?: PB NL na aplikator (zółty meguiars) i wcierać a później przetrzeć MF czy może od razu nakładać MF :?: Z góry wielkie dzięki :)

APC możesz na szmatke a możesz na plastiki i potem przecierać...

PB NL na aplikator (ja używam z mikrofibry) i nie trzea niczym potem przecierać...

A ile nakładacie NL na aplikator?

Gdzieś wyczytałem, że na taki żółty pad MG wystarczy kilka kropel i można całą deskę i kierownicę objechać i jeszcze powinno dawać radę ...

Tyle tylko, że ja miałem wrażenie jakby tak nie było (chociaż deska jest inny materiał niż plastik - takie miękkie, matowe i chropowate) ... :/

Do czyszczenia APC i nakładania NL kupie aplikator z MF...nadmiar bede zbierał po prostu MF. Jeszcze male pytanie...tapicerkę odświeże APC:?: Myslalem tu o Meguiar's APC Plus (pomarańczowe) bo pomoc ma w miare przyjemny zapach...

Do czyszczenia APC i nakładania NL kupie aplikator z MF...nadmiar bede zbierał po prostu MF. Jeszcze male pytanie...tapicerkę odświeże APC:?: Myslalem tu o Meguiar's APC Plus (pomarańczowe) bo pomoc ma w miare przyjemny zapach...

Ja do APC używam zawsze zmywaka kuchennego oczywiście tej łagodnej strony. Do NLa będzie Ci potrzebny aplikator i jakaś mikrofibra :good:

Z tym zmywakiem dobry pomysl:) Aplikatory i MF posiadam ale, spróbuje tez aplikatorem z MF. Jestem jeszcze ciekaw jak z odświeżaniem tapicerki APC...zastosować zwykle czy lepiej jakies zapachowe np. Nielsena czy Megsa Plus...

Przecież po przetarciu środka APC nawet zapachowym i tak nie będzie później go czuć, bo zapach NL jest mocniejszy :)

Z tego co pamiętam to po NL zostaje biały osad po wodzie, a nie APC ;) Znane z autopsji 8-)

Chyba sie skusze na APC VP Interior. Plastiki na zewnatrz jak i wewnątrz nie sa jakos specjalnie zapuszczone itp. chodzi mi bardziej o przeczyszczenie ich i przygotowanie pod PB NL oraz 303 Aero Protectant, ewentualne odświeżenie tapicerki...

• 2 weeks later...

@AUDI-A8

Co przez to rozumiesz? Wiadomo, że jak rozsmarujesz APC pędzelkiem i chemia rozpuści brud to musisz ją jakoś zmyć. Najlepiej zrób to lekko zmoczoną mikrofibrą i często płucz ją w ciepłej wodzie. Potem wytrzyj do sucha czystą mikrofibrą.

• 4 months later...